Reclamă

În ultimii ani, în România, rata nașterilor prin cezariană a depășit procentajul de 60%,  ceea ce reflectă faptul că multe dintre femei au decis că își doresc să devină mame fără să treacă prin chinul travaliului și procesul în sine de expulzie.  Alegerea aceasta este în zilele noastre la îndemână viitoarelor mămici, indiferent dacă aleg o maternitate de stat sau una privată.

Decizia este luată nu doar de femeia însărcinată ci în acord cu medicul specialist care urmărește sarcina și care evident, o va asista pe aceasta la naștere. Deși numărul mamelor care vor să nască prin intermediul intervenției chirurgicale și nu natural a crescut semnificativ, lanțul criticilor în acest sens este cel mai probabil cu un procentaj și mai mare. Asta pentru că atât în mediul online cât și în viața de zi cu zi, multe dintre femeile care aleg cezariana la naștere sunt aspru puse la zid.

Acuzate că aleg varianta ușoară

Femeile însărcinate experimentează în perioada celor 9 luni o serie de sentimente noi și chiar frici legate de momentul nașterii. Cu teama în suflet vizavi de acest proces, având deseori numeroase exemple în jur de rude care descriu poate experiența lor ca fiind una traumatizantă, multe dintre femeile însărcinate aleg nașterea prin intermediul operației. În mediul online sau chiar și în viața reală, acestea sunt deseori acuzate că ar alege de fapt varianta mai ușoară de a naște din pur egoism, pentru a nu trece prin sacrificiul durerii de dragul copilului. Mai mult, unele voci sunt de părere că acest tip de naștere forțată ar face rău nou născutului.

Seria de teorii false poate reprezenta o adevărată presiune pentru conștiința proaspetei mămici, și așa schimbată de nivelul crescut al hormonilor. Din nefericire, aceste comentarii pot fi percepute de femeia însărcinată ca pe un sentiment de vinovăție, lucru care ar putea duce chiar până la depresie.

O astfel de operație are destul de puține riscuri, fiind de multe ori singura opțiune pentru unele mămici cu o condiție medicală aparte. Mai mult, a fost demonstrat că nou născuții care vin pe lume într-un astfel de mod sunt mult mai linișiți.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro