Reclamă

La școală, toți învățăm despre gene și despre modul în care sunt moștenite în mod egal de la mama și tatăl nostru.

Cu toate acestea, un studiu recent dezvăluie că ceea ce am fost învățați ar putea să nu fie complet corect. Acest articol vă va explica de ce suntem cu toții genetic un pic mai mult ca tații noștri.

1.În general, suntem încă 50% mama noastră și 50% tată

De ce semeni genetic mai mult cu tatăl tău decât cu mama ta
Pixabay

Argumentele veșnice cu privire la faptul dacă un copil seamănă mai mult cu tatăl lor sau ca mama lor se pot încheia acum în mod pașnic.

Fiecare dintre noi moștenește jumătate din genele noastre de la tatăl nostru și jumătate dintre ele de la mama noastră. Oamenii au de obicei 22 de cromozomi non-sexuali perechi și 2 cromozomi sexuali. Cromozomii din perechi sunt pur și simplu copii unul altuia – unul primit de la tata, celălalt de la mama. Cu toate acestea, ultimii 2 cromozomi determină sexul bebelușului, iar tatăl este responsabil pentru transmiterea genei, făcând un copil biologic masculin sau feminin.

2.De ce semeni genetic mai mult cu tatăl tău decât cu mama ta

Aspectul nostru depinde de ce gene ale părinților noștri au fost dominante și care au fost recesive. Genele dominante sunt mai puternice și recesive, la rândul lor, sunt mai slabe. De exemplu, gena pentru ochi căprui este dominantă, iar gena pentru ochi albaștri sau verzi este recesivă. Aceasta înseamnă că dacă ai ochi căprui și soțul tău are ochi albaștri. Cel mai probabil copilul tău va avea ochi căprui, deoarece genele mamei. În acest caz, sunt mai puternice.

3.Cu toate acestea, genele tatălui sunt mai expresive

În ciuda influenței uriașe a mamei asupra aspectului copilului, cercetările recente arată că mamiferele. Și aceasta include și oamenii, folosesc mai mult ADN de la tați în timpul mutației. Procesul care ne transformă în ceea ce suntem. Cercetătorii au testat legătura dintre expresia ADN-ului și mutații. Câteva sute de gene au arătat „dezechilibrul în favoarea tatălui”, a spus James Crowley, autorul studiului.

Chiar dacă procesul nu a fost observat încă la oameni, cercetătorii numesc rezultatele studiului. „o nouă descoperire excepțională de cercetare care deschide ușa către o zonă complet nouă de explorare în genetica umană”.

4.Prin urmare, fii atent la starea de sănătate a tatălui tău

Cu genele tatălui fiind mai puternice, îi face pe copii mai dispuși la bolile dobândite de la tată decât de la mamă. „Dacă ar fi moștenită de la mamă. Gena nu s-ar exprima la fel de mult ca dacă ar fi moștenită de la tată”, a spus Pardo-Manuel de Villena, co-autorul studiului. „Deci, aceeași mutație proastă ar avea consecințe diferite în boală dacă ar fi moștenită de la mamă sau de la tată.”

Prin urmare, observând starea de sănătate a tatălui tău, s-ar putea să poți prezice propriile tale boli posibile în viitor.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro