Reclamă

Rufele negre pot fi considerate pretențioase din cauza decolorării. După spălare ele nu mai au o culoare atât de intensă și nimeni nu și le dorește așa. Multe gospodine fac o greșeală majoră când vine vorba de folosirea mașinii de spălat.

Rufele negre au nevoie de o atenție deosebită în momentul în care sunt spălate. Ele trebuie să aibă o anumită temperatură la mașina de spălat, iar multe gospodine greșesc în acest sens. Totodată, se folosește un detergent dedicat hainelor de culoare neagră. El ajută la fixarea culorii și împiedică decolorarea hainelor.

Acestea se spală la temperatura de maxim 40 de grade. În niciun caz la 60 sau 90, iar asta reprezintă principalul motiv de decolorare a hainelor, temperatura mult prea ridicată. Ciclul de spălare trebuie să fie unul de scurtă durată, fiindcă hainele negre sunt sensibile la un program mai lung.

Frecvența la care sunt spălate hainele contribuie extrem de mult la intensitatea culorii. Dacă sunt spălate des, vei putea observa că negrul nu mai este atât de intens ca înainte.

Sursa foto: Social media

Alimente care mențin culoarea neagră

Se poate adăuga o cană de oțet de vin distilat în etapa de clătire a hainelor. Se pune direct în mașina de spălat sau în lăcașul separat pentru detergent.

Se adaugă 125 de grame de sare de masă în cuva mașinii de spălat alături de hainele de culoarea neagră. Ea nu se va pune niciodată în lăcașul pentru detergent fiindcă poate deteriora piesele mașinii.

Adaugă 10 grame de piper negru direct în mașina de spălat împreună cu hainele negre. Acesta va ajuta rufele să-și păstreze intensitatea culorii și nu va mai exista frica de decolorare. Condimentul nu pune în lăcașul pentru detergent.

Pune 125 de grame de bicarbonat de sodiu în cuva mașinii de spălat. Pe lângă hainele păstrate imaculat, bicarbonatul ajută și la întreținerea îndelungată a mașinii, iar schimbarea ei se va face peste o perioadă mai lungă.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro