Reclamă

Nucile reprezintă o sursă excelentă de nutriție, deoarece oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Mai mult, nucile ajută foarte mult la sănătatea persoanele diagnosticate cu diabet zaharat. După cum bine știți, un stil sănătos de viață are un impact major asupra diabetului. Dacă urmezi o dietă echilibrată, aceasta poate să îți gestioneze zaharul din sânge și să reducă riscul de complicații.

1. Ce spun specialiștii despre nuci?

Specialiștii sunt de părere că nucile sunt extrem de benefice, mai ales, pentru persoanele cu diabet zaharat. De ce susțin acest lucru? Ei bine, nucile conțin o cantitate ridicată de grăsimi care sunt benefice corpului. La fel, și fructele cu coajă lemnoasă. Acestea conțin proteine, nutrienți esențiali, fibre, acid folic, vitamina E, minerale, cât și antioxidanți.

De ce să mâncăm nuci. Beneficii pentru persoanele cu diabet
CSID

Specialiștii recomandă consumul nucilor, pentru că au un rol deosebit în ceea ce privește prevenirea bolilor de inimă, combaterii diabetului și îmbunătățirii memoriei, datorită nivelului crescut de substanțe nutritive din compoziția lor.

Nucile nu conțin foarte mult zahăr, fapt pentru care este alimentul ideal pentru persoanele cu diabet. Nucile conțin, însă, glucide, dar într-un procent foarte mic. Datorită faptului că sunt sărace în zahăr, nucile oferă energia necesară unei persoane, datorită și cantității destul de mare de iod. Nucile se numără printre puține alimente care sunt aproape complete în ceea ce privește cantitatea de substanțe nutritive.

Nucile conțin și acizi grași esențiali, precum Omega-3 și melatonina. Coaja verde de la nucă are un efect antiinfecțios, depurativ și stimulator în fața activității tiroidei.  În general, frunzele de la nuc au numeroase proprietăți diuretice, hipoglicemiante. Acestea previn și combat infecțiile renale și pe cele ale tubului digestiv.

2. Ce nuci trebuie evitate?

Specialiștii recomandă tuturor persoanelor cu diabet zaharat să evite nucile sărate. Acestea nu au proprietăți benefice asupra organismului lor.

3.Care sunt beneficiile nucilor asupra organismului?

  • Nucile acționează ca un antioxidant, pentru că conțin vitamina E, polifenoli și melatonină care au un rol deosebit în prevenirea oxidării colesterolului;
  • Nucile ajută la reducerea inflamațiilor, deoarece polifenolii luptă cu stresul oxidativ;
  • Nucile reduc riscul apariției diabetului;
  • Nucile previn afecțiunile cardiovasculare, deoarece acestea mențin o bună funcționare a vaselor de sânge, cât și a celulelor endoteliale.
  • Nucile mențin sănătatea creierului și scad, totodată, riscul apariției a bolii Alzheimer.
  • Etc.

Reclamă

Share.

24 de ani, absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. Conectată în permanență la tot ce se întâmplă în mass-media, a dat dovadă de pasiune, perseverență și muncă, pregătind buletine informative de actualitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro