Zeama de varză este un aliment care se consumă, de regulă, în sezonul rece. Este bogată în vitamina C, substanță nutritivă care are un rol deosebit de important în procesul de fortifiere al sistemului imunitar, tonifiere, cât și revitalizare.

Zeama de varză dispunde de numeroase proprietăți medicale care nu trebuie, fără doar și poate, să fie minimizate. Este bogată în electroliți de care organismul are mare nevoie și, de asemenea, este compusă din probiotice esențiale în ceea ce privește o sănătate, cum s-ar zice, de fier.

De ce să bem zilnic un pahar cu zeamă de varză. Iată beneficiile
Ele.ro

Care sunt beneficiile zemii de varză?

Zeama de varză are numeroase beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără:

  • Calmează arsurile gastrice;
  • Elimină constipația;
  • Reglează metabolismul;
  • Are un rol considerabil în procesul scăderii în greutate;
  • Acționează ca un detoxifiant natural;
  • Ajută la vindecarea de gastriă;

Este indicat ca îniante să bei paharul cu zeamă de varză, acesta să fie puțin încălzit. Zeama de varză acră este, cu adevărat, un nemaipomenit leac, mai ales, în perioada de după sărbători. Acest lucru, pentru că numeroase doamne își propun să urmeze o detoxifiere după mesele îmbelșugate de sărbători.

Zeama de varză contribuie la vitaminizarea întregului organism, deoarece conține majoritatea vitaminelor și antioxidanților. Datorită consumului de zeamă de varză, îți crește imunitatea și îți poți trata tusea uscată, răgușeala și durerile în piept cauzate de bronșită.

În cazul în care te confrunți cu gastrită cu aciditate scăzută, este recomandat să bei  zeamă de varză puțin încălzită atât înainte de masa de dimineață, cât și înainte de cină.

În cazul în care îți dorești o mai bună funcționare a ficatului, cât și o detoxifiere a acestuia, este indicat să consumi 100 ml de zeamă de varză de trei ori pe zi, între mese. Acțiunea să se repete timp de câteva luni. Totodată, dacă te confrunți cu pietre la bilă sau la rinichi, este recomandat să consumi 150 ml pe zi, respectiv de 3 ori, îniante de masă cu o jumătate de oră. Procedeul se repetă de două-trei săptămâni, după care urmează o pauză de șapte zile.

Cu toate acestea, dacă ești o persoană hipertensivă, nu este recomandat să consumi mai mult de 250 ml pe zi de zeamă de varză, deoarece conținutul de sare crește tensiunea arterială și retenția de apă.