Experiența reginei Elisabeta a II-a ca femeie însărcinată demonstrează cât de mult s-au schimbat vremurile

Regina Elisabeta a II-a a fost mamă a patru copii: Regele Carol al III-lea, Prințesa Ana, Prințul Andrew și Prințul Edward.

În ciuda faptului că a fost o figură publică populară și a avut o viață publică spectaculoasă, regina nu a fost niciodată înfățișată însărcinată. Decât o dată când abia se observa.

La fel ca și alte câteva protocoale regale, unul le interzicea cu strictețe să apară în timpul sarcinii. De asemenea, nu le-a permis să vorbească în public despre asta.

Sarcina era văzută ca un tabu la acea vreme. La fel ca oamenii de rând, Familia Regală l-au considerat ceva care ar trebui protejat.

Cum și-a ascuns sarcina de lume?

Social media


Potrivit rapoartelor, regina nu și-a îmbrățișat sarcina așa cum o fac recent familia regală. Ea și-a ascuns sarcina sub bluze largi și paltoane. Ea a păstrat întotdeauna sarcinile discrete. În ultimele părți ale sarcinii, s-a ținut departe de viața publică.

Un anunț mascat a fost făcut de Palatul Regal

În 1948, în timpul sarcinii, Palatul Buckingham a anunțat: „Alteța Sa Regală Prințesa Elisabeta nu va întreprinde niciun angajament public după sfârșitul lunii iunie”. Regele Carol al III-lea s-a născut la 14 noiembrie 1948. Cu toate acestea, ani mai târziu, Meghan Markle și Kate Middleton au ieșit în public în timpul sarcinii.

CITIȚI ȘIImagini rare din copilăria Reginei Elisabeta a II-a. Nu mulți le-au văzut până acum. VIDEO

Regina ura cuvântul „sarcină”

Potrivit rapoartelor, regina a considerat cuvântul „sarcină” ca fiind vulgar. În loc să folosească cuvântul în sine, ea le-a cerut oamenilor să-l folosească ca „în mod familial”, o expresie de modă veche.

Până în decembrie, copilul rege Carol al III-lea nu a fost un subiect de discuție. Potrivit The Sun, regina avea 22 de ani când era însărcinată cu primul ei copil. A avut dureri de travaliu timp de 22 de ore. Citând informații, presa spune că prințul Philip a lipsit de la naștere și a jucat squash în momentul în care a sosit fiul său.

Prințesa Anne s-a născut în 1950, Prințul Andrew în 1960 și Prințul Edward în 1964.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.