Rărirea părului are loc de obicei treptat

Dacă mănânci sănătos și încă îți cade părul, ar trebui să faci ceva în privința asta.

Adesea nu căutăm ajutor medical pentru căderea părului, dar te-ai gândit la motivul care te determină să scapi de păr? Pentru a cunoaște principalele motive care duc la rărirea părului, am găsit câteva răspunsuri. Să ne uităm la cele 5 motive majore care provoacă rărirea părului

Stresul

De ce părul tău se subțiază. Există anumite lucruri care pot provoca asta
Pixabay

Atunci când ne gândim prea mult, suntem în dificultate. Întregul nostru sistem nervos și sistemul digestiv este supus stresului. Acest lucru duce la dezechilibru în interior și tot ceea ce mâncăm sau facem nu oferă hrana necesară, prin urmare, duce la căderea și rărirea părului.

Dieta

O dietă deficitară de biotină, zinc și vitamina D duce la rărirea părului. De fapt lipsa vitaminei D duce la alopecie. Așadar, asigurați-vă că aveți o dietă echilibrată și mențineți un stil de viață sănătos.

Mătreața

Un alt făcător de rău este mătreața, deoarece fulgii se acumulează, avem tendința de a zgâria și de a mâncărime, ceea ce face firul de păr slab, ceea ce duce la rărirea și căderea părului.

Pierdere în greutate

O pierdere semnificativă în greutate poate avea un efect negativ asupra treptelor tale. În timp ce slăbim, pierdem și câțiva nutrienți importanți. Și dezvoltăm deficiențe care duc la căderea părului.

Vârsta

Fie că este bărbat sau femeie, pe măsură ce îmbătrânim există o mulțime de schimbări care au loc în corp și părul devine mai fin.

Poate cea mai ieftină metodă de a încerca să obțineți un păr mai gros este masajul scalpului. Nu costă nimic. Și dacă este făcut corect, nu este dăunător.

Când vă spălați părul, apăsați ușor cu vârful degetelor în jurul scalpului pentru a încuraja fluxul de sânge. Pentru și mai multe beneficii, puteți încerca un masaj portabil pentru scalp pentru a elimina și celulele moarte ale pielii.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.