Consumul regulat de vitamina C ajută la îmbunătățirea imunității, absorbția fierului, sănătatea oaselor, a pielii, a părului și a ochilor.

Unii oameni se bucură, de asemenea, de o aromă acidulată. Și adesea adaugă suc de lămâie la mesele lor. De multe ori în timp ce felul de mâncare încă se gătește sau este fierbinte. Dar ar trebui să evitați să puneți suc de lămâie în mâncărurile fierbinți.

Ne poate afecta

Pixabay

Folosirea lămâii este cu adevărat importantă în rutina ta zilnică de gătit. Deoarece lămâia este încărcată cu vitamina C. Care este un nutrient esențial de care organismul tău are nevoie zilnic. Corpul nostru nu stochează și nu produce vitamina C. Prin urmare un aport zilnic de vitamina C este cu adevărat important pentru o sănătate bună și longevitate.

Dar, trebuie remarcat faptul că vitamina C este extrem de sensibilă la căldură. Iar nutrientul este ușor distrus de căldură. De aceea nu trebuie să puneți niciodată suc de lămâie pe alimente care sunt încă fierbinți sau încă gătite pe flacără. Fără să știți, acest obicei provoacă distrugerea vitaminei C din lămâie și nu puteți obține beneficiul pe deplin.

Avem tendința de a stoarce lămâia în timp ce mâncarea este încă pe foc. Așadar, asigură-te că, ori de câte ori folosești lămâie pe orice preparat alimentar, ia alimentele de pe foc și lasă-le să se răcească puțin înainte de a stoarce lămâia.

Dar, vitamina C sau acidul ascorbic este o vitamină sensibilă la temperatură și lumină. Degradarea vitaminei C se poate produce la temperaturi de până la 30°C. Și este cea mai mare la temperaturi cuprinse între 85-95°C, în funcție de timpul de expunere. Această vitamină este, de asemenea, solubilă în apă și se scurge în mod normal în apa de gătit. Punerea sucului de lămâie pe alimente fierbinți poate distruge vitamina și activitatea sa enzimatică.