Clătitele sunt un adevărat deliciu, mai ales pentru copii. De aceea, majoritatea le consumă în exces, iar acest lucru poate fi extrem de dăunător. Deși nu știai, considerând că mai bine înlocuiești o ciocolată cu o clătită, acest lucru este total nerecomandat pentru cei mici. Motivele sunt explicate chiar de chef Cătălin Scărlătescu pe care îl cunoaște o țară întreagă. 

Invitat în cadrul unei emisiuni susținute de Liviu Vârciu, expertul în domeniul culinar a explicat de ce clătitele sunt toxice pentru copii. I-a îndrumat pe părinți să nu le mai dea un astfel de desert celor mici, din cauza faptului că le-ar putea afecta sănătatea în orice moment.

Explicațiile uimitoare ale lui Cătălin Scărlătescu despre consumul de clătite în rândul copiilor

Atunci când au poftă de dulce, cei mici nu se pot gândi decât la…clătite. Și cum părinții consideră că este un desert mult mai sănătos, în detrimentul unei ciocolate din comerț, aceștia nu stau pe gânduri și le oferă imediat. Însă, Cătălin Scărlătescu le recomandă părinților să nu le mai dea clătite copiilor. Iată ce a explicat juratul de la „Chefi la cuțite”.

„Nu le mai dați clătite copiilor! E un aluat care nu e fiert, nu e copt, nu e prăjit, nu e de niciun fel. Dacă-l fac așa în mână zici că e săpun. De ce ai avea nevoie de o foaie de clătită, să mănânci o dulceață bună?”, a explicat Scărlătescu în emisiunea lui Liviu Vârciu.

Liviu Vârciu l-a luat la mișto pe Chef Scărlătescu printr-o replică de-a dreptul amuzantă.

„Adică vrei să spui că mă pot spăla cu o clătită? Eu asta am înțeles.” , i-a spus Liviu Vârciu lui Cătălin.

@florentina_vaida #TheSoundOfAnIcon #vaidaflorentina #foryou ♬ suono originale – Vaida

Cătălin Scărlătescu este pasionat de bucătărie încă de mic copil

Chef Cătălin Scărlătescu este pasionat de bucătărie încă de când era copil. Își urmărea mereu bunica gătind, iar astfel a ajuns să fie unul dintre experții artei culinare, în România.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută.

La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi.”, mărturisea Cătălin în cadrul unui interviu, în urmă cu ceva timp.