Mulți dintre noi iubim mâncărurile iuți, iar ardeii iuți sunt frecvent întâlniți în alimentația noastră. Dar chiar și cei mai mari fani ai gustului iute trebuie să recunoască că la un moment dat trebuie să facem o pauză și să ne hidratăm, deoarece iuțeala este prea intensă. Majoritatea dintre noi aleg să bea apă în astfel de situații, dar se pare că acest lucru este o mare greșeală!
Conform experților, este recomandat să bem lapte după ce consumăm ardei iuți, nu apă. Indiferent dacă adăugăm multă boia în mâncare sau folosim sosuri picante, cei dintre noi care apreciază gustul iute nu se feresc să prepare preparate extrem de picante. Cu toate acestea, există momente când trebuie să facem o pauză și să ne răcorim gura de senzația de iuțeală.
Apa nu este recomandată după ce mâncăm ardei iute
De obicei, obișnuim să bem apă crezând că aceasta va calma senzația de arsură în gură, dar conform experților, facem o greșeală mare! Apa va răspândi capsaicina – substanța responsabilă de iuțeala din ardei – prin gură și gât, intensificând senzația de disconfort.
În schimb, laptele este alegerea perfectă pentru a scăpa de iuțeala din gură. Conform experților, laptele ajută la dizolvarea moleculelor de capsaicină și vă va ajuta să scăpați repede de senzația de arsură. În plus, laptele conține o proteină numită cazeină, care va ajuta la eliminarea capsaicinei din gură și o va transporta în tractul digestiv.
Deci, dacă sunteți înconjurați de mâncăruri picante și doriți să scăpați de iuțeala din gură, încercați să beți un pahar de lapte în loc de apă. Veți simți rapid o ușurare și veți putea savura mai mult gustul mâncării iuți preferate.