Există un motiv pentru care nu este bine să porți hainele cumpărate de la second hand. Motivul te va face să nu mai cumperi niciodată de acolo
De ce nu este bine să porți haine cumpărate de la second hand
Nu contează motivele pentru care apelează la magazine de second hand. Fie că le alegi pentru că vrei să ai în garderobă piese vestimentare din tendințele trecute, fie că nu îți permiți haine de firmă, magazinele second hand nu sunt o variantă. Motivul? Se pare că orice piese vestimentară are o anumită energie emanată de cel care a purtat-o primul. Aceste energii pot și negative. Pe lângă energia pe care o are fiecare persoană, hainele au și ele o încărcătură energetică. Nu contează dacă este vorba de o piesă vestimentară purtată doar o singură dată sau o moștenire de familie.
Invitată în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, bioernergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit despre încărcătura energetică a hainelor. Aceasta ne îndeamnă să alegem hainele cu ce rezonăm, și nicidecum ghidându-ne după numele brandului. Probabil vă gândiți că dacă spălam hainele, energiile dispar. Ei bine, nu este așa. Încărcătura energetică va rămâne aceeași.
„Eu nu dau bani mulți pe haine. Îmi cumpăr lucruri care să fie pe aceeași rezonanță magnetică cu mine, pentru că despre asta vorbim. Și dau haine celor care știu că o să le poarte cu drag. Eu zic să curățăm foarte bine aceste haine. Numai că eu nu sunt de acord cu hainele de second hand, pentru că haina poartă amprenta”, a precizat Lidia Fecioru.
Mihai Voropchievici susține că atunci când haina este oferită de drag, energiile negative nu există. În caz contrar, atunci când haina este oferită având gânduri de regret, acea piesă vestimentară este cea care se pătează prima sau se agăță.
„Depinde foarte mult ce amprentă poartă haina. Dacă pleacă cu bucurie, cu dorința de a ajuta pe cineva, înseamnă că nu vine cu amprentă energetică negativă. Dacă la second hand sunt haine pe care o persoană le-a dat cu durere în suflet (Aoleu ce mi-a plăcut mie aia), haina aia se pătează prima, să agață de un cui sau de altceva. E ca un făcut. E regulă”, a declarat Mihai Voropchievici.