Desigur că fructele sunt printre cele mai sănătoase alimente pe care le putem consuma. Sunt bogate în fibre, minerale și vitamine. Însă, este foarte important când le consumăm.
Fructele nu pot fi întotdeauna desertul potrivit după o masă copioasă. Doar trei fructe pe zi vor ajuta la eliminarea toxinelor din organism și îmbunătățesc digestia. Totuși, acestea trebuie consumate la momenntul potrivit.
Dacă nu aveți probleme la stomac, cel mai ideal ar fi să consumați fructele înainte de masă. Astfel, nutrienții vor fi absorbiți mult mai bine de organism. La fel se aplică și în cazul celor care vor să slăbească. Fructele vor fi consumate tot înainte de masă pentru a scădea senzația de foame.
Fructele trebuiesc consumate ca o gustare izolată
Deși sunt o alternativă sănătoasă pentru organismul uman, fructele nu trebuiesc consumate imediat după masă. Nu trebuie să le considerăm ca fiind un desert, ci mai degrabă o gustare.
„Nu trebuie să considerăm fructele ca un desert . Nu le mâncăm imediat după masă.”, a explicat medicul nutriţionist Oana Braga.
Așadar, fructele trebuiesc mâncate înainte de masă. Spre exemplu, o friptură bogată în proteine necesită 2-3 ore pentru a se digera în stomac, pe când un fruct durează până la 30 de minute. Acesta este și motivul pentru care trebuie să consumăm fructele cu câteva ore înainte de masă, pentru a nu influența digestia altor alimente.
„Le consumăm cu 30 de minute înainte de mese sau la trei ore după mese.Este bine să procedăm în acest fel, deoarece există câteva soiuri care fermentează atunci când sunt coapte. La fel se întâmplă şi dacă le punem într-un mediu cald şi acid, aşa cum este cel din stomac”, a mai spus nutriționistul.
Totuși, există câteva excepții de la această regulă. Așadar, bananele, nuca de cocos sau mărul, pot fi mâncate imediat după masă. Ele nu sunt acide precum sunt citricele (clementine, kiwi, lămâi, mandarine, portocale).