Prea des, mai ales în lumea occidentală, avem tendința de a ne baza mult prea mult pe suplimente și medicamente care să ne ajute să dormim.

Melatonina este un hormon pe care organismul îl produce în mod natural și joacă un rol vital în ciclul somnului. Prin urmare, poate părea logic că un supliment de melatonină ar fi soluția pentru insomnie.

Cu toate acestea, unele date noi arată că suplimentele cu melatonină ar putea să vă împiedice să dormi.

Ce este melatonina?

De ce nu este bine să luăm melatonină. Mulți oameni sunt dependenți și nu-și dau seama
Pixabay

Melatonina este un hormon pe care organismul îl produce în mod natural. Este cel mai remarcabil pentru rolul său în ciclul somnului. Este produs de glanda pineală, care este mică și descrisă în mare parte ca „de mărimea unui bob de mazăre” și poate fi găsită chiar deasupra mijlocului creierului. Organismul crește de obicei producția de melatonină noaptea. Odată ce soarele apune, nivelul de melatonină din organism crește.

Dimineața, nivelurile de melatonină scad semnificativ pentru a semnala organismului că este timpul să se trezească. De asemenea, este influențată de cantitatea de lumină pe care o obțineți în timpul zilei și de ciclul dvs. de somn. În unele cazuri, problemele de somn sunt legate de niveluri scăzute de melatonină. În termeni simpli, melatonina este direct afectată de lumină. Lumina inhibă producția de melatonină, iar întunericul o stimulează.

Suplimente de melatonină

De obicei, se găsește sub formă de pastile sau lichide. De cele mai multe ori, este fabricat sintetic într-un laborator, dar unele opțiuni sunt naturale. Suplimentele naturale de melatonină provin din glandele pineale ale animalelor. Luarea acestuia sub formă lichidă sau într-o pastilă care poate fi aspirată este o modalitate mai eficientă de a introduce melatonina în organism. Acest lucru se datorează faptului că absorbția este mai rapidă.

Dacă o luați, cel mai bine este să luați forma sintetică de melatonină, deoarece forma naturală poate conține viruși.

Dacă nu dormi suficient, îți afectează longevitatea

Indiferent dacă îl observi imediat sau nu, o lipsă susținută de somn face mult mai mult decât să te facă să te simți amețit și obosit.

Potrivit cercetărilor de la Sleep Foundation, 90% dintre persoanele care suferă de insomnie au și o altă afecțiune de sănătate. Nu numai că este probabil să te simți morocănos și să te lupți cu concentrarea, dar, de asemenea, afectează judecata, scade apetitul sexual, provoacă depresie și chiar îți îmbătrânește pielea. Deși s-ar putea să nu-l observi imediat, va începe să se arate în toate domeniile vieții tale.

De ce un somn bun este vital

Fără o bună calitate și un somn suficient, organismul va avea de suferit. Da, poate părea că te descurci bine chiar și atunci când lucrezi la câteva ore de somn. Cu toate acestea, realitatea este că corpul tău este supus unei constrângeri extreme și, pe termen lung, să nu dormi suficient poate fi extrem de dăunător în ceea ce privește sănătatea. Când vine vorba de lipsa cronică de somn, ramificațiile sunt extreme și foarte periculoase.

Lipsa cronică de somn poate duce la:

Boli de inima.

Creștere în greutate.

Infarct.

Bătăi neregulate ale inimii.

Accident vascular cerebral.

Diabet.

Tensiune arterială crescută.

Insuficienta cardiaca.

Cât de mult trebuie să dormi?

Deși somnul de care are nevoie corpul tău variază de la o persoană la alta, Fundația Națională pentru Somn recomandă între 7 și 9 ore de somn pe noapte pentru adulți. Copiii mai mici, adolescenții și bebelușii au nevoie, în medie, de mai mult somn pentru a susține creșterea și dezvoltarea.

Deși s-ar putea să dormi suficient pentru a funcționa, există o diferență destul de mare între cantitățile acceptabile și optime de somn. Cei mai mulți dintre noi pot funcționa cu un somn minim pentru o perioadă scurtă de timp, dar chiar nu este o idee bună. Acest lucru este valabil mai ales pe termen lung.