Reclamă

Mașina de spălat rufe este indispensabilă în orice casă, mai ales că ne ajută enorm atunci când nu avem mult timp liber pentru spălarea hainelor. Chiar și asa, multe gospodine fac greșeli mari atunci când spală hainele. Și anume, uită să le scoată când trebuie din mașina de spălat. Dacă sunt lăsate foarte mult timp, rufele încep să miroasă, datorită dezvoltării bacteriilor și a mucegaiului. Iată câteva sfaturi prețioase! 

Hainele umede lăsate în mașină întrețin bacteriile

Lăsarea hainelor ude în mașina de spălat nu este un lucru tocmai ok. Sunt persoane care sub nicio formă nu lasă rufele în mașina de spălat mult timp după ce programul s-a încheiat, însă sunt și oameni care nu prea țin cont de aceste reguli și preferă să pună hainele la uscat după ore bune. Specialiștii susțin că rufele umede lăsate în mașină prind miros, așa că va trebui să le spălăm din nou.

Acest obicei de a lăsa obiecte vestimentare ude înăuntrul mașinii duce la dezvoltarea mucegaiului și acumularea depunerilor pe pereții tamburului. Din acest motiv, experții spun că mai bine să scoateți hainele din mașina de spălat și să le aerisiți cât mai curând posibil. Cu cât sunt scoase mai devreme din mașina de spălat, cu atât sunt mai proaspete.

Cum poți scăpa de mirosul neplăcut din rufe

Hainele nu trebuie lăsate în mașina de spălat mai mult de 8 ore. După acest timp, ele încep să dezvolte un miros nu tocmai plăcut, care nu va putea fi eliminat cu nimic. Dacă, totuși, bacteriile și mucegaiul au început să se dezvolte pe rufele tale, este musai să le băgați iar la un program de spălare. Cu cât hainele tale stau mai mult timp în mașina de spălat, cu atât devin mai puțin proaspete, mirosurile neplăcute ieșind chiar din ele.

Totodată, acest obicei de a lăsa rufele umede deteriorează tamburul. În manualul de instrucțiuni al mașinii este specificat faptul că hainele trebuie scoase din tambur la scurt timp după semnalul sonor. În caz contrar, durata de viață a dispozitivului se poate reduce semnificativ.

Dacă ai uitat să scoți hainele din mașină și au prins un miros urât, rulează mașina din nou, de această dată la o temperatură mai mare, de exemplu la 60-90 de grade Celsius. Apoi, uscă rufele la aer. Important este să cureți și tamburul cu acid citric și bicarbonat, pentru a îndepărta reziduurile de mucegai.


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro