Majoritatea oamenilor știu că ne aflăm în Postul Crăciunul, iar relațiile intime intreținute în această perioadă nu sunt recomandate. De ce este păcat și care este părerea preotului

Cu toții știm că este păcat să întreținem relații intime în perioada postului, dar sunt și persoane care sunt denumerite și cer părera Bisericii.

De ce nu este bine să întreținem relații intime în perioada Postului Crăciunului

Postul nu este doar cu scop spiritual. În întreg acest proces, postul reprezintă acel moment din an în care atât trupul, cât și sufletul omului are parte de curățire. Detoxifiera trebuie să fie atât fizic, cât și sufletește. Tocmai de aceea ne este data perioada de post. Relațiile intimeîn timpul postului sunt considerate păcat. Biblia și Biserica ne învață că desfrânarea este unul dintre cele mai mare păcate, pentru care vom da socoteală, în viața de apoi.

 De ce nu este bine să întreții relații intime, în prag de Sărbători. Mare atenție!
Pixabay

Care este părerea Bisericii Ortodoxe Române despre întreținerea relațiilor intime în perioada postului

Părintele Visarion Alexa spune că Dumnezeu nu pedepsește iubirea trupească. Unul dintre cei mai apreciați preoți oferă o explicație despre acest subiect destul de controversat.

„Nici nu se pune problema de pedeapsă divină. Nu e ca pe autostradă, cand ai trecut linia continua și vine poliția s îți suspende permisul, ci este un eșec. Ai încercat, ai eșuat. Pana la batraneți vom reusi. Nici nu se pune problema de pedeapsă divină. Nu e ca pe autostrada, când ai trecut linia continuă și vine poliția să îți suspende permisul, ci este un eșec. Ai incercat, ai eșuat. Până la bătrâneți vom reuși.

E păcat. Dacă ții post. Dacă nu… nu e păcat, pentru că Dumnezeu te iartă, stii. Eu, nu. De ce să zic că țin post? Nu. Decât să promiți că ții… e mai mare pacat. Mai bine faci… Mai bine…da. Corect.

Preoții spun că în post, oamenii ar trebui să se abțină de la legaturile trupești măcar patru zile pe săptămană: lunea, miercurea, vinerea și duminica, zile pe care ar trebui să le dedice curățirii sufletului, prin smerenie și rugăciune. Am întalnit tineri, am și în familie, chiar și baieți care rezistă. Da. Cu gandul la Dumnezeu și cu voință totul se face”, a spus preotul