Reclamă

Cu siguranță toate femeile își doresc un păr strălucitor care să arate ca al vedetelor de la Hollywood. Ei bine, pentru un astfel de rezultat, trebuie să acordăm atenție unor lucruri minore, dar cu un efect major. Frecare părului cu prosopul este o mare greșeală și cauzează mai multe probleme.

Dacă și tu ești obișnuită să freci părul cu prosopul după baie pentru a-l usca, ar trebui să renunți la acest obicei. În momentul frecării părului, firele vor deveni mai casante și fragile, ceea ce nimeni nu își dorește. Totodată, părul se va rupe mult mai rapid și va deveni mai electrizant.

Cum ar fi indicat să procedezi după fiecare spălare? Când părul este ud, se tamponează cu ajutorul unui prosop din bumbac de la rădăcini până la vârfuri și se elimină excesul de apă. Din acel prosop pe care l-ai folosit, fă un turban pe cap și ține-l timp de 10 sau 20 minute. În acest fel, procesul de absorbție a apei va fi mult mai lent și nu va dăuna părului.

Sursa foto: Pixabay

Cum coafezi părul ud

Multe doamne și domnișoare cred că dacă părul va fi umed în momentul în care îl vom pune pe bigudiuri sau dacă îl îndreptăm cu placa coafura va ieși spectaculoasă, dar nimic nu este mai fals. Părul se va degrada mult mai repede, firele ajungând să fie mai fragile sau să se rupă mai repede.

După ce spălăm părul, el trebuie îngrijit cu un ser sau un ulei care să mențină firele de păr hidratate și în cea mai bună stare. Lasă părul să se usuce singur sau dacă te grăbești, folosește un uscător pe care să-l ții de minim 20 de centimetri distanță. Temperatura să nu fie foarte înaltă și viteza medie.

Abia după ce ai urmat acest pas, poți să-l coafezi cu ajutorul ondulatorului sau a plăcii de îndreptate, dar nu uita de protecția termică. Dacă îți dorești bucle lejere fără a apela la căldură, te poți gândi la bigudiuri. Cu ajutorul lor, vei obține bucle lejere, cu volum.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro