Reclamă

Pesemne că există un mit, conform căruia nu este bine să fluieri noaptea în casă. Nu mă îndoiesc că nu l-ai auzit măcar o dată. În schimb, mă îndoiesc că ai primit de la cineva vreo explicație.

Românii asociază fluieratul în casă cu atragerea ghinionului, eșecului și cu tot felul de lucruri negative care li se pot întâmpla. Fluieratul în casă este unul dintre cele mai puternice mituri din cultura românească. Poate își aduce cineva aminte, mai ales în familiile bunicilor și ale străbunicilor noștri, fluieratul în casă era total interzis.

De ce nu este bine să fluieri noaptea în casă? Ce poți atrage, dacă faci asta
Impact.ro

De ce nu e bine să fluieri noaptea în casă?

Așadar, atunci când cineva fluieră noaptea în casă, se spune că „fluieră a pagubă”, atrăgând doar lucruri negative care se pot răsfrânge asupra sa, asupra familiei, cât și asupra celor mai apropiați prieteni. Mai mult, din moși strămoși, se spune că dacă fluieri noaptea în casă, atragi energii negative.

Specialiștii consideră că toate acestea sunt doar niște mituri. Acestea reprezintă doar o vorbă din popor care nu-ți va influența negativ viața sub nicio formă. Știi care sunt cele mai vehiculate superstiții românești? Nu vărsa sarea pe masă, dacă ți-a tăiat calea o pisică neagră…, nu sparge oglinda și lista poate continua.

Românii au fost dintotdeauna superstițioși și, de fiecare dată, când nu le merge ceva bine, ajung să dea vina fie pe soartă, fie pe diverse semne „divine”. Tradiția cu fluieratul în casă noaptea este cunoscută în mai multe țări, nu doar la noi.  Românii cred că fluieratul în casă vinerea aduce ghinion. În alte țări, fluieratul în casă noaptea are semnificații distince. Spre exemplu, în Japonia, cei care fluierau în casă noaptea aduceau pericole și spirite rele. În Rusia, cât și în statele baltice, fluieratul în casă noaptea prevestea sărăcia. În Estonia, fluieratul noaptea în casă însemna că, în curând, va izbucni un incendiu în locuința respectivă… și lista poate continua la nesfârșit.


Reclamă

Share.

24 de ani, absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. Conectată în permanență la tot ce se întâmplă în mass-media, a dat dovadă de pasiune, perseverență și muncă, pregătind buletine informative de actualitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro