Reclamă

Există un motiv pentru care bunicii noștri spuneau că fiecare activitate trebuie făcută într-o anumită perioadă de timp.

Ei au încruntat conceptul de foame de la miezul nopții și nu s-au răsfățat în discuții în timpul mesei. Acesta este motivul pentru care strămoșii noștri au trăit o viață lungă și sănătoasă. Și nu au căzut pradă condițiilor de sănătate ale stilului de viață.

De ce contează momentul corect pentru baie

Pixabay

Cu stilul nostru de viață din ce în ce mai aglomerat, devine aproape imposibil să adoptăm același stil de viață sănătos pe care îl aveau bătrânii noștri. Prin urmare, dacă te-ai simțit obosit și defavorizat în ultima vreme, este important să fii atent la obiceiurile tale de viață.

Un astfel de obicei este să cunoști momentul corect pentru a face baie. Se spune adesea că nu trebuie să facem baie imediat după masă. Atât Ayurveda, cât și știința modernă au motive specifice în spatele aceleiași.

De ce să faci un duș imediat după ce ai mâncat este rău pentru sănătate

Dacă ai tendința de a merge la duș imediat după masă, este posibil să avem vești proaste pentru tine. Dușul după masă este cunoscut pentru a întârzia digestia. Deoarece sângele din jurul stomacului începe să curgă către alte părți ale corpului.

Ce spune Ayurveda

Conform acestei înțelepciuni indiene veche, trebuie să ne asigurăm că fiecare activitate se desfășoară într-o anumită perioadă de timp. Și a face același lucru în timpul orelor ciudate poate dăuna organismului.

În contextul dușului după masă, Ayurveda consideră că elementul foc din organism se activează atunci când mănânci alimente pentru a ajuta la procesul de digestie. Cu toate acestea, dacă mergi și faci un duș, temperatura corpului scade și procesul digestiv încetinește.

Ce spune știința modernă

Conform științei medicale, temperatura corpului scade după ce faci un duș. Deoarece corpul începe să se răcească, trebuie să muncească din greu pentru a menține temperatura standard pentru a ajuta digestia.

Ca urmare, procesul de digestie este încetinit pe măsură ce sângele care ajută la digestie începe să curgă către alte părți ale corpului. De asemenea, poate duce la disconfort, neliniște și aciditate.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro