Dormi cu părul desprins sau prins? Aceasta este o întrebare pe care mulți oameni au dezbătut-o de ani de zile

Cu toții avem propriile noastre opinii când vine vorba despre păr. Adevărul este că nu ar trebui să dormi niciodată cu părul prins în coadă, deoarece poate provoca daune grave. Ideea este că „tragerea” constantă afectează foliculul de păr, provocând ruperea și deteriorarea. Acest lucrupoate împiedica permanent foliculul de păr să-și finalizeze ciclul regulat de creștere. Această deteriorare ireversibilă poate apărea la orice tip de păr, atâta timp cât părul este tras sau strâns.

Cât de rău ne poate dăuna

De ce nu este bine să dormi cu părul prins. Renunță acum la acest obicei!
Pinterest

Când dormi, părul tău este încă activ. Este important să aveți grijă, astfel încât să nu se deterioreze. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la evitarea ruperii și pierderii părului.

Ce se întâmplă când îți prinzi părul în coadă :

  • Dacă părul este prins constant în coadă, pielea capului o să te doară destul de frecvent iar părul va deveni mai susceptibil la rupere.
  • Părul îți poate cădea mai des. Vei pierde mai multe fire decât în mod normal.
  • Pentru ați proteja părul atunci când îl ții prins, încearcă să faci coada în alt loc. Altfel, va deveni mult prea aspru și va fi nevoie să-l speli mult mai des.
  • Atunci când dormi mereu trebuie să-ți lași părul desprins. Lăsat prins în timpul somnului, textura părului o să fie afectată.
  • Părul ud este mult mai greu decât este atunci când este uscat. Dacă îl prinzi cât este ud, firele devin elastice, se întind, se subțiază iar apoi se rup.
  • O altă opțiune care te ajută să reduci riscul ca părul să fie afectat este să-l împletești în diferite moduri.