Sigur și tu ai făcut măcar o dată asta: ai băut din aceeași sticlă din care a băut un membru din familia ta sau un prieten în care ai încredere. Oricât de normal ți s-ar părea un acest gest, află că specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la acest obicei

Este vară, este cald, ești afară cu un prieten sau o prietenă și aveți la îndemână o singură sticlă de apă. Sigur ți s-a întâmplat măcar o dată să împarți aceeași sticlă de apă sau suc cu un prieten sau cu un membru din familia ta, dar trebuie să știi că acest obicei nu este deloc unul sănătos.

Ce se poate întâmpla atunci când împarți aceeași sticlă cu cineva

Ei bine, medicii trag un semnal de alarmă cu privire la acest obicei. Atunci când împarți aceeași sticlă cu altcineva, acest lucru implică, în mod inevitabil, și un schimb de salivă. Și, bineînțeles, un schimb de germeni și virusuri. Potrivit informațiilor din presă, de cele mai multe ori este vorba de germeni și virusuri care provoacă meningită. Ori gripă, roșeață în gât și chiar oreion.

Cu toate acestea, riscurile acestui obicei nu se încheie aici. Dacă împarți sticla de băutură cu altcineva riști să te confrunți și cu virusul herpes simplex. Cel care se transmite prin sărut și salivă. Odată ce ai contractat acest virus, este imposibil să mai scapi de el. Iar dacă l-ai avut până acum, știi foarte bine despre ce vorbim.

De ce nu este bine să bei din sticlă, după ce a băut altcineva înaintea ta. Riscurile la care nici nu te-ai gândit până acum
pixabay.com

Din moment ce îl ai în corp, acesta se mai declanșează de la diverși factori la care nici măcar nu te-ai gândit până acum. De exemplu, de la vânt, de la perioadele în care te simți stresat și nu numai. De asemenea, există și boala sărutului, pe care o poți lua atunci când împarți sticla cu altcineva. Și care se transmite, desigur, tot prin salivă.

Dacă vrei să-ți fie bine și să nu te alegi cu infecții bacteriene, medicii îți recomandă să nu împarți niciodată sticla cu băutură cu altcineva. Fie că este vorba de un membru al familiei tale sau un prieten, trebuie să fii cu mare băgare de seamă atunci când ești pus într-o asemenea situație.

Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.