Reclamă

Ne aflăm deja în perioada Postului cel Mare, unul dintre cele mai grele și lungi. Creștinii se pregătesc sufletește și trupește de întâmpinarea sărbătorii Învierii Mântuitorului. Există mai multe reguli de care cei care țin post trebuie să țină cont și nu trebuie să se abată de la ele.

Postul Paștelui a început pe data de 7 martie a acestei luni și va dura până în ziua de 23 aprilie. Este unul dintre cele mai importante, mai grele și mai lungi posturi dintre toate care există. Durează 40 de zile și mai este cunoscut și sub denumirea de Postul cel Mare.

De ce nu este bine să împrumuți bani în Postul Paștelui

pixabay

Există mai multe reguli și obiceiuri în această perioadă. În câteva regiuni ale țării, superstițiile spun că nu este bine să împrumuți bani din casă. Desigur, aceasta nu este o regulă, însă anumiți oameni se ghidează după această superstiție. Se spune că este păcat, iar cei care dau bani din casă vor întâmpina probleme financiare.

Ce nu este bine să faci în perioada Postului cel Mare

Pe lângă abținerea de la mâncare și de la băutură, mai există și alte reguli bisericești.

În Postul Paștelui, sunt interzise cununiile religioase. De asemenea, nici nunțile și botezurile nu sunt permise.

În aceste 40 de zile biserica spune că nu este bine să se cânte și să se danseze.

Dacă nu este dezlegare la pește, atunci nu este bine să se consume astfel de preparate.

Relațiile intime dintre o femeie și un bărbat nu sunt acceptate de biserică și este una dintre cele mai controversate reguli.

Când începe Săptămâna Patimilor, credincioșii trebuie să țină un post aspru. În Vinerea Mare, ei nu trebuie să mănânce nimic.

Cei care țin post știu deja că este interzisă consumarea mâncărurilor de origine animală.

Rugăciunea joacă un rol important, încât curățarea trupului nu se poate face fără cea a sufletului.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro