Reclamă

Este o postură destul de comună care poate fi adoptată de oricine în timpul unei călătorii lungi cu mașina. Într-adevăr, pentru a se simți mai confortabil unii pasageri nu ezită să pună picioarele pe bord. Dar, știai că această postură poate fi oarecum periculoasă? 

Oamenii așezați pe partea pasagerului își pot pune uneori picioarele pe bordul mașinii, pentru mai mult confort. Inadecvată, această postură ar putea avea repercusiuni grave asupra sănătății lor.

Sursa: Social media

De ce nu ar trebui să mai pui picioarele pe bordul mașinii?

Deși această poziție poate părea foarte confortabilă în mașină,  punerea picioarelor pe bord  poate avea consecințe grave asupra sănătății . Într-adevăr,  grupul Dekra , liderul european în inspecții în domeniile auto, transport și industrial, a efectuat  teste de impact pentru a conștientiza șoferii cu privire la riscurile poziționării incorecte pe scaunul mașinii . „Pasagerii cu picioarele pe tabloul de bord pot fi grav răniți în cazul unui accident”, au explicat experții Dekra.

Airbag-ul plasat pe bordul mașinii vă poate răni grav

Punerea picioarelor pe bordul mașinii vă expune unui risc ridicat de rănire. Într-adevăr, în cazul unei coliziuni sau accident, dacă airbag-ul se declanșează în câteva secunde, genunchii vor fi aruncați spre cap și acest lucru ar putea provoca răni la picioare și la centura abdominală.

De asemenea, leziuni grave pot fi cauzate picioarelor, feței, spatelui, pelvisului sau chiar organelor interne, cum ar fi ficatul sau stomacul . Declanșarea airbag-ului poate provoca în cele din urmă răni  grave și fatale  la piept și cap.  Această poziţie este cu atât mai periculoasă cu cât, aşezându-se în acest fel, pasagerul nu va mai fi protejat deloc de centura de siguranță  și ar putea aluneca înainte sub ea.

Cum să stai bine fără să pui picioarele pe bord?

Acum știi care sunt riscurile la care te expui dacă pui picioarele pe bordul mașinii. Singura poziție confortabilă pe care ar trebui să o adopți în mașină este să stai pe scaun cu ambele picioare pe sol, amintindu-ți să-ți pui centura de siguranță.

Scaunul dumneavoastră nu trebuie să fie prea departe de bord, la o distanță adecvată. Chiar dacă trebuie să stai mult timp, scaunul trebuie să fie vertical, astfel încât centura de siguranță să fie așezată corect pe corp. În plus,  tetiera  trebuie să fie poziționată la aceeași înălțime cu capul tău.

Odată ajuns în mașină, obișnuiește-te să stai bine pentru a nu deranja vizibilitatea șoferului și evită orice postură care ți-ar putea pune viața în pericol.

Când urcați într-o mașină, asigurați-vă că vă reglați scaunul ca orice șofer înainte de a porni. În plus, evitați să coborâți scaunul pentru a vă întinde, chiar și în timpul călătoriilor lungi.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro