Actrița Mirela Oprișor, cunoscută pentru rolul celebrei Aspirina din serialul de la ProTV, „Las Fierbinți”, a povestit, într-un interviu recent, cum a refuzat să o interpreteze pe Elena Ceaușescu, într-un film străin. 

În urmă cu mai mulți ani, Mirela Oprișor, adică Aspirina din „Las Fierbinți”, a avut șansa să devină cunoscută la Hollywood, într-un film cu Faye Dunaway și regizat de Oliver Stone.

De ce nu a vrut Aspirina din „Las Fierbinți” să joace rolul Elenei Ceaușescu într-un film

Invitată la în cadrul emisiunii „Interviurile lui Vitalie’, de la Pro TV, Aspirina din „Las Fierbinți” a vorbit despre cum a decurs întâlnirea cu celebru regizor american, care l-a lăsat, din păcate, doar o amintire neplăcută.

„A venit Oliver Stone în România, cu un producător de afară, și m-au chemat la o probă de film, pentru rolul Elenei Ceaușescu tânără.

Actrița Faye Dunaway o juca pe Elena Ceaușescu în vârstă, iar eu pe cea tânără. Am dat o probă, stăteam prost cu engleza. Și am fost sunată de ei că se opresc în Ungaria, la Budapesta, pentru un casting.

Și le-am spus: „Îmi pare rău, eu nu pot, în trei zile eu sunt la Gala Hop”, la Mangalia. Și producătorul a spus: „Ce este aia?”.

A fost șocat, am fost efectiv înjurată, mi-a spus că nu a întâlnit așa ceva în viața lui. Acel film nu a mai fost făcut niciodată”, a povestit Aspirina din „Las Fierbinți” la Pro TV.

De ce nu a vrut Aspirina din „Las Fierbinți” să joace rolul Elenei Ceaușescu într-un film: „Am fost efectiv înjurată”
Instagram

Aspirina din „Las Fierbinți” a primit o ofertă și de la Francis Ford Coppola

Dar oferta din partea lui Oliver Stone nu a fost singura pe care Aspirina din „Las Fierbinți” a primit-o de la un regizor mare. Ea a fost ofertată de Francisc Ford Coppola, dar pe acesta din urmă nu l-a mai refuzat.

„Eu nu făcusem film până atunci. Regizorul Radu Muntean m-a luat, pentru „Hârtia va fi albastră”, după ce a aflat că Francis Ford Coppola a descoperit o domnnișoară la Teatrul de Comedie.

Francisc Ford Coppola a fost la piesa Chirița of Bârzoieni”, în regia Iarinei Demian, unde juca Tudor Chirilă. Și a fost invitat de Tudor Chirilă și a venit cu unul dintre copiii lui. Am luat un rol mic, o asistentă, dar l-am ajutat să-și facă cadrele.

El mi-a spus: „Mirela, tu o să faci film!”. Apoi, m-a chemat Radu la Hârtia va fi albastră, unde am avut trei replici, și apoi m-a chemat și la „Marți, după Crăciun”, a mai spus Mirela Oprișor.