Reclamă
Reclamă

Activista din Suedia, Greta Thunberg în vârstă de doar 16 ani a fost una dintre candidații favoriți pentru câștigarea prestigiosului Premiu Nobel pentru Pace. Dacă ar fi câștigat, ar fi rămas în istorie ca cea mai tânără persoană care a fost distinsă cu acest premiu.

Anul trecut ea s-a făcut cunoscută după ce a organizat în rândul tinerilor din toată lumea greve pentru climă și mișcări pentru viitorul planetei. Ea a încurajat elevii și studenți să renunțe la cursurile lor din anumite zile și să iasă în stradă pentru a cere ca guvernele din țările lor să ia măsuri referitoare la schimbările climatice. Aceste acțiuni i-au adus nominalizarea pentru Premiul Nobel pentru Pace din anul acesta.

Mulți sunt de părere că Greta nu a câștigat pentru că acțiunile sale pentru salvarea planetei și grevele din rândul tinerilor pentru încălzirea globală nu au nimic de-a face cu pacea. De asemenea, ei au adăugat că rezolvarea conflictelor armate din cadrul anumitor regiuni sunt mult mai reprezentative pentru mesajul pe care organizatorii Premiului Nobel pentru Pace vor să îl transmită.

Reclamă

De când s-a făcut anunțul oficial că prim-ministru Etiopiei, Abiy Ahmed a fost ales pentru câștigarea premiului, Greta nu a făcut nici o declarație publică. Fata este cunoscută pentru activitatea sa de pe rețelele de socializare Twitter și Instagram, însă pentru moment ea a ales să rămână tăcută.

Un motiv pentru absența sa din mediul online ar putea fi faptul că Greta este momentan în Denver și pregătește o nouă grevă pentru clima globală.

 

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro