„De ce ne trezim de multe ori în timpul nopții?” este întrebarea pe care ne-o punem  singuri de multe ori. Motivele pot varia: de la consumul de alcool și cafea spre finalul zilei până la un mediu neprielnic somnului. Toate acestea sunt surse ce favorizează trezitul din timpul nopții.

De ce ne trezim de multe ori în timpul nopții?

Mihai Voropchievici a lămurit acest aspect în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, prezentată de Cătălina Porumbel.

În mod normal, un adult are nevoie de minim 7 ore de somn pentru ca a doua zi să se simtă odihnit. Ideal ar fi, afirmă Mihai Voropchievici, să alocăm somnului 9 ore pe noapte pentru ca în următoarea zi să nu existe probleme de concentrare.

Acesta a precizat că somnul nu este același pe durata întregii nopți. Acesta este împărțit în somn ușor, profund și somn cu mișcări rapide ale ochilor atunci când visezi.

„Dacă te trezești între orele 23:00 și 01:00, înseamnă că ai dezamăgiri.  Între ora 23:00 și ora 01:00 apar visele cu efectul zilei și poți fi dezamăgit. Vezica biliară e responsabilă de pasiunea pentru viață, dar și pentru acțiune”, a precizat specialistul în numerologie.

De ce ne trezim, de fapt, de multe ori în timpul nopții. Specialistul Mihai Voropchievici a oferit răspunsul
Facebook

Trezitul din timpul nopții, cauzat de o problemă de sănătate

Mihai Voropchievici a dorit să atragă atenția asupra unui aspect important. Trezitul din timpul nopții poate avea la bază și o problemă de sănătate. De cele mai multe ori, acest aspect este ignorat și tratat superficial. Printre aceste afecțiuni se numără bolile cerebrale, artrita, astmul, bronșita sau insuficiența cardiacă.

„Dacă vezica biliară este echilibrată, vă veți simți fericiți și mulțumiți. Dacă te confrunți cu lipsa chefului de viață, ai probleme cu luarea deciziilor, dezamăgire sau timiditate, atunci vezica biliară nu este sincronizată cu viața ta.”, a precizat Mihai Voropchievici în cadrul emisiunii de la Antena 3.

„Între orele 01:00 și 03:00 ești nervos. Te-a trezit cineva mult prea de dimineață pentru a spune ceva total neimportant și din această cauză ești furios. Între orele 03:00 și 05:00 o forță superioară încearcă să-ți spună ceva.

În general, acestea sunt orele în care poți să primești din viețile anterioare niște semnale, dar este și perioada de coșmaruri. Aceasta este o perioadă cu mesaje foarte păcătoase, pentru că practic, corpul cade în somnul profund.”, a precizat specialistul în numerologie.

„Dacă treci printr-un moment dificil în viața ta și nu-l poți depăși, ai face bine să explorezi posibilitatea unei forțe superioare care încearcă să-ți vorbească. Vorbim cu îngerul nostru păzitor și el poate ne ghidează, iar în noaptea următoare primim mesajul mai clar. Dacă te trezești în toiul nopții, înseamnă că intestinul tău este hiperactiv,” a spus Mihai Voropchievici.

Mihai Voropchievici a identificat și alte motive

Necesitățile fiziologice pot fi unul dintre motivele care stau la baza trezitului noaptea. Specialistul în numerologie menționează că acestui aspect nu i se acordă prea multă importanță.

„În intervalul 05:00-07:00, trebuie să înțelegi că niște necesități fiziologice pe care le-ai trecut cu vederea sau organismul tău, te atenționează că funcția organului se exercită. Sunt niște necesități fiziologice care te ridică din pat. Funcțiile și disfuncțiile anumitor organe te trimit, automat, la niște stări pe care le-ai avut.”, a precizat Mihai Voropchievici.