Cazul Caracal este departe de a fi finalizat, iar rudele fetelor dispărute aşteaptă tot mai mult un răspuns oficial despre ce s-a întâmplat cu Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, la peste 6 luni de când au fost răpite şi violate de Gheorghe Dincă. Raportul INML în care Alexandra Măceşanu este declarată moartă prin ardere a lăsat mult de interpretat, iar părinţii fetei de 15 ani nu cred că este adevărat că fata lor a murit.

Acum, Mariana Roşu a caexplicat în ediţia specială „Marius Tucă Show” cum a ajuns INML la această concluzie.

„Auzisem de la poliţie cum că au găsit nişte oase şi prioritatea era să spunem dacă sunt de origine animală sau umană. Atunci fusesem avertizată că vor veni de urgenţă în laborator. A fost o procedură normală”, a declarat Mariana Roşu.

„În cazul Alexandrei au fost şi probe indirecte care au întărit concluziile noastre, adică în butoiul respectiv au fost găsite şi bijuterii, fiindcă fata era pasionată de inele, au fost găsite bijuterii care au fost confirmate de mama ei. Au căzut şi nu au fost atinse de temperaturile acelea de topire. Ulterior s-au mai făcut două completări în cazul Alexandrei. În primul eram întrebaţi dacă oasele respective au suferit nişte traumatisme sau dacă proveneau de la întregul ei schelet. Erau teorii dacă s-a secţionat corpul şi s-a incinerat jumătatea inferioară sau superioară”, a mai adăugat Roșu.

S-au găsit şi fragmente de mandibulă

Răspunsul e că am găsit oase de la craniu până la degete. (…) Am găsit aproape trei fragmente mandibulare. Am detectat pe oase nişte particule, părea smoală şi atunci de asta ne-a venit ideea colaborării, să solicităm colaborarea colegilor de pe platforma Măgurele, care au aparatură mai bună. Ne-au confirmat. Au luat şi de pe pereţii butoiului, au luat şi din cenuşă şi au analizat substanţele prezente pe oase”, a mai adăugat Mariana Roșu.