Încercați să vă asigurați că vă curățați fiecare suprafață a tuturor dinților

Nu există nicio îndoială că periajul dinților este unul dintre cei mai importanți pași în rutina ta de igienă orală.

Dar dacă o faci la momentul nepotrivit, s-ar putea, în unele cazuri, să-ți saboteze toate eforturile de a-ți menține albul sidefat sănătos și puternic. Deși s-ar putea simți tentant să vă împrospătați respirația imediat după micul dejun, este mai bine să vă spălați pe dinți la prima oră dimineața. Deoarece multe alimente obișnuite pentru micul dejun vă pot înmuia smalțul, determinându-l să-l deteriorați neintenționat.

1. Vă poate deteriora smalțul

De ce este mai bine să nu te speli pe dinți după micul dejun
Pixabay

Periajul dinților după ce mănânci ajută la combaterea bacteriilor și vă protejează smalțul de deteriorare. Dar în unele cazuri, poate funcționa invers. Când mănânci sau bei ceva acid, cum ar fi sucul de portocale, sucul de grapefruit sau apa de lămâie, acidul citric din aceste alimente poate înmuia temporar smalțul dinților. Iar periajul imediat după masă poate slăbi smalțul.

Dacă îți place să bei un pahar cu suc de portocale sau să adaugi o felie de lămâie în apă la micul dejun, este mai bine să nu te speli pe dinți aproximativ 30 de minute după, pentru a evita deteriorarea smalțului. Și dacă nu ai mult timp dimineața, este mai logic să te speli pe dinți înainte de micul dejun.

2. Poate afecta culoarea dinților tăi

Smalțul vă protejează dinții. Și, deși este cel mai dur țesut din corpul uman, periajul imediat după ce mâncați îl poate deteriora în unele cazuri. Atunci când smalțul nu este atât de puternic pe cât ar trebui să fie, vă poate afecta dinții în multe feluri. Și îi poate face mai vulnerabili la colorare.

3. S-ar putea să-ți facă dinții mai sensibili

Dacă ați simțit vreodată o durere bruscă și ascuțită când consumați ceva cald sau rece, acesta ar putea fi un semn că dinții dvs. sunt prea sensibili. Sensibilitatea dinților poate apărea din diverse motive. Iar unul dintre ele este smalțul dentar slab. Deoarece periajul dinților imediat după ce ați consumat anumite alimente poate crește sensibilitatea dinților. Este mai bine să preveniți acest efect secundar neplăcut și să vă spălați dinții înainte de a mânca.

4. Periajul înainte de a mânca vă crește producția de salivă

Spălatul pe dinți imediat după ce te trezești te ajută să te simți mai împrospătat dimineața. Și, de asemenea, să-ți pornească producția de salivă. Deoarece saliva dumneavoastră conține agenți antimicrobieni, ajută la descompunerea alimentelor mai ușor. Și ucide în mod natural bacteriile dăunătoare care sunt responsabile de cariile dentare.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.