Nimic nu este mai plăcut decât să savurezi o cafea dulce la primele ore ale dimineții. Cu siguranță te vei simți mult mai în formă și mai pregătit pentru o noouă zi de muncă. Însă, ce ar putea să te dea puțin pe spate este noua recomandare a oamenilor de știință. Aceștia arată faptul că această băutură trebuie consumată de fapt, amară, fără zahăr.
Acum, cercetătorii explică exact care este motivul pentru care cafeaua trebuie băută fără zahăr. Oamenii de știință ne recomandă să bem cafeaua fără zahăr, pentru a nu avea alte probleme de sănătate. Așadar, data viitoare când bei cafea, gândește-te de două ori înainte de a pune zahăr în ea. Totuși, de ce este mai bine să bem cafeaua fără zahăr?
De ce trebuie să bei cafeaua fără zahăr
Oamenii de știință ne îndeamnă să bem cafeaua fără zahăr, pentru a nu avea alte probleme de sănătate. Motivele pentru care să nu bei cafeaua îndulcită sunt numeroase.
Pentru început, este absolut necesar să cumperi o cafea calitativă. Cafelele solubile necesită mult zahăr din cauza faptului că au un gust foarte amar. Astfel, dacă vei consuma o cafea calitativă, vei observa rapid că nu trebuie să o îndulcești deloc.
Câtă cafea ar trebui să bei, conform specialiștilor
Conform specialiștilor, este important să bei între trei și cinci cești de cafea pe zi. Însă, va trebui să fi atât la mărimea cănii. Potrivit Chan School of Public Health, ceașca potrivită pentru cantitatea de cafea necesară pentru organism este de 250 de mililitri și are doar două calorii. Însă, acest lucru se poate schimba imediar dacă adaugi frișcă și zahăr.
Este bine de știut totuși că această băutură poate afecta serios smalțul dentar. Dacă băutura conține o cantitate mare de zahăr, atunci smalțul dentar poate fi afectat de două ori mai mult. Dinții sunt destul de sensibili, asta dacă, pe lângă cafea, ai adăugat și zahăr.