Reclamă

Credincioșii din întreaga țară îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Andrei . Află de ce e bine să participi la slujba de astăzi chiar dacă nu porți neapărat acest nume.

Sfântul Andrei, purtător de grijă al celor aflați în necazuri

Sfântul Apostol Andrei este cunoscut ca fiind ce care a propovăduit Cuvântul lui Dumnezeu în țara noastră. Locul în care acesta a trăit a devenit un adevărat lăcaș de cult care atrage pelerini din toată lumea. Mai exact, peștera Sfântului Andrei din județul Constanța, în jurul căreia a fost ridicată și o biserică.

Toată lumea știe că Sfântul Andrei este considerat ocrotitorul României. Puțini cunosc însă de faptul că acest sfânt este aducător de mângâiere celor aflați în mari necazuri.

Dacă te rogi Sfântului Andrei în momentele de cumpănă ale vieții vei primi cu siguranță ajutorul lui. Acesta este considerat un mijlocitor care duce cererile noastre spre Scaunul Împărăției.

În bisericile ortodoxe din întreaga țară sunt oficiate astăzi slujbe speciale cu ocazia acestei sărbători. Pentru a beneficia de ajutor de la Sfântul Andrei este bine să iei parte la aceste momente de rugăciune.

Zi cu dezlegare la pește

De sărbătoarea Sfântului Andrei, credincioșii care au ținut post au dezlegare la pește. În această zi pot fi consumate și preparate derivate din pește.

De altfel, postul Crăciunului are în total în acest an 14 zile în care există dezlegarea la pește conform calendarului ortodox.

Ce e interzis să faci astăzi

Legat de Ocrotitorul României și sărbătorirea lui pe data de 30 Noiembrie sunt legate mai multe tradiții și superstiții. Dincolo de acestea, o serie de reguli ce țin de rânduiala creștină trebuie respectate. Fiind o zi însemnată cu roșu în calendar, astăzi este interzis să speli,să calci sau să faci alte acticități casnice de acest gen.

De altfel, în trecut, bunicile și străbunicile evitau să coacă sau să frământe aluatul pentru pâine în ziua de Sfântul Andrei.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro