Unii cred că aceștia au substanțial mai mulți neuroni oglindă decât oamenii

Te-ai întrebat vreodată cum te-ar putea ajuta un cal să faci față durerii, traumei și durerii emoționale?

Caii posedă un avantaj evolutiv care le permite să capteze cele mai subtile emoții ale noastre. Fără să judece în același timp și chiar să descopere punctele oarbe emoționale. Asta înseamnă că sunt instrumentul ideal pentru a-i învăța pe oameni cum să se ocupe de orice. De la un diagnostic care termină viața și moartea fizică a unei persoane dragi până la avort spontan, divorț și multe altele.

Ca animal de pradă, caii nu se bazează pe vocalizare pentru a comunica. Deoarece folosirea sunetului ar da poziția lor unui prădător. Caii au dezvoltat o metodă sofisticată de comunicare silențioasă. Care se bazează pe simțirea energiei (sau chi) prin utilizarea limbajului corpului, a poziției și a poziției lor.

O simplă mișcare a urechii, ridicare de un umăr sau o schimbare a șoldurilor este suficient pentru a transmite informații de susținere a vieții întregii turme. Pur și simplu fiind capabil să detecteze unda de energie.

Deci, cum vă pot ajuta caii sănătății mintale?

WEEKEND / De ce caii au o capacitate extraordinară de a ajuta oamenii. Există un mic secret în spatele acestui lucru
Pixabay

Caii sunt extrem de sensibili la emoțiile umane, reflectând sentimentele și oferind feedback. Învățarea/terapia ecvină oferă oamenilor șansa de a interacționa cu caii prin exerciții precum convingerea acestora să vină, ridicarea și curățarea picioarelor sau plimbarea lor printr-o cursă cu obstacole. Un terapeut equin observă apoi modul în care o persoană interacționează cu calul. Ceea ce ajută la luminarea problemelor care trebuie rezolvate.

Potrivit Spring Reins of Life, un program din New Jersey, care combină abilitățile profesioniștilor din domeniul sănătății mintale și asistența dirijată a cailor pentru a promova vindecarea psihologică, bunăstarea emoțională și creșterea personală. Caii pot oferi un mediu sigur și neutru pentru procesează durerea.

Interacțiunea cu caii poate aduce în mod natural sentimente de bine. Dar și de pace și încredere. Pentru mulți, acesta este doar spațiul necesar care va permite vindecarea și adaptarea la viață fără persoana iubită să aibă loc. Găsirea unei prezențe a păcii și a acceptării de la cai oferă o ieșire pentru a căuta soluții realiste la problemele pe care le pune viața fără persoana iubită. Și, în sfârșit, pentru a face față și a accepta realitatea situației tale.

Caii sunt făcuți să simtă această energie, să o oglindească înapoi și să ofere un recipient sigur. Pentru ca individul îndurerat să elibereze emoția. Eliberarea poate fi o simplă recunoaștere a acestei furii sau chiar un răspuns de iertare pe măsură ce furia este exprimată. Iar doliul poate începe să vindece durerea emoțională.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.