Reclamă

Valentin Uritescu a fost unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori din lumea teatrului românesc. Acesta a încetat din viață după o carieră îndelungată. Încă de la vârsta de 33 de ani, regretatul actor s-a confruntat cu probleme de sănătate severe. Iată toate informațiile despre boala cruntă cu care s-a luptat Valentin de-a lungul timpului și care l-a răpus într-un final dramatic. 

Valentin Uritescu a încetat recent din viață, după ce s-a luptat crâncen cu o boală severă încă de la 33 de ani. În ultimii ani, actorul și-a petrecut timpul într-un centru specializat, acolo unde a primit ajutor pentru boala de care suferea.

Ce diagnostic a primit Valentin Uritescu încă de le 33 de ani

Moartea actorului a venit ca un fulger pentru întreaga lume. În ultima perioadă, nu s-au mai știut informații despre viața sa personală, iar acest lucru i-a îngrijorat pe mulți fani ai săi. Pentru cei care nu știu, acesta a fost diagnosticat încă de la vârsta de 33 de ani cu Sindromul Extrapiramidal, o boală care degenerează și care s-a agravat în ultimii ani. Din cauza bolii sale, marele actor s-a retras la un moment dat din industria teatrului. În ultimii ani, acesta primea ajutor de specialitate, însă lucrurile s-au agravat, iar astăzi i s-a anunțat decesul.

De ce boală grea suferea actorul Valentin Uritescu. Se lupta cu ea de la vârsta de 33 de ani
arhivă presă

Ce spunea Valentin Uritescu despre boala sa

„Acum, boala mea s-a agravat. Aşa e sindromul extrapiramidal. Nu e Parkinsonul ăla care te zvântă, pentru că niciodată capul şi mâinile nu mi s-au mişcat necontrolat. Picioarele, în schimb, îngrozitor mă afectează. Fac ce fac şi pic în genunchi. Mă, toată viaţa mea a fost un hazard.”, a declarat actorul în urmă cu ceva timp.

Ce înseamnă Sindrom Extrapiramidal

Cu siguranță vă întrebați ce este, de fapt, Sindromul Extrapiramidal. Nu este o boală de care să auzi zilnic, așa că majoritatea nu îi cunosc definiția. Potrivit specialiștilor, aceasta este o asociere între mișcări rare și lente, completate de o rigiditate și un tremur în stare de repaus.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro