Ronțăitul obiectelor din casă este supărător pentru stăpânii de pisici.

Însă trebuie știut că micile feline au acest comportament nu doar de plictiseală, ci și dacă suferă de o boală rară, cunoscută ca sindrom Pica. Alt motiv ar putea fi, de asemenea, cauzat de unele deficiențe nutriționale și recomandat ar fi să se consulte un veterinar pentru a ști exact.

Când pisicile obișnuiesc să se frece de obiecte sau de persoane, ele nu fac altceva decât să marcheze, instinctiv, ținta cu mirosul propriu. De unde și vorba că ele dețin oameni și nu invers.

O dovadă de afecțiune din partea pisicilor este atunci când aduc și își oferă prada stăpânilor.

Tot în scopul de a vâna, felinele își adaptează programul și durata de somn în funcție de cum are activitate posibila pradă. Dormitul mult fiind o conservare a energiei pentru potențialul atac.

Pisicilor le place să mănânce plante pentru că asta le ajută să regurgiteze părul înghițit sau resturile hranei ce nu a putut fi digerată. Totuși, unele plante de cameră pot fi toxice pentru ele.

Ascunsul în cutii este un alt obicei neînțeles de oameni, dar amuzant, pe care pisicile îl au. Motivul acestei acțiuni este acela că locurile înguste oferă siguranță acestor mici animale. Iar atunci când acestea torc în timp ce frământă mult cu lăbuțele, înseamnă că au găsit un loc (sau un om) unde se vor așeza confortabil.