Gogoșile sunt unele dintre cele mai gustoase deserturi pe care românii obișnuiesc să le mănânce. Pregătite în zeci de variante gustoase, cu forme și arome diferite, aceste delicii culinare au o istorie aparte.

Formarea unei găuri in intgeriorul gogoșii nu are rol estetic, ci dimpotrivă, inevnția a fost realizată de brutari cu sute de ani în urmă, cu un scop aparte.

Cu ce scop a fost create gogșile în formă de inel. Trucul la care au apelat brutarii pentru a-și ușura munca

Sunt găsite la orice restaurant din România, dar și în marile magazine. Gogoșile sunt iubite și consumate la scară largă, fiind găsite sub diverse culori sau ornamente. Deși multă lume le consumă, s-a aflat care este întrebuințarea găurii care a fost formată în mijlocul gogoșii. Invenția a fost realizată cu sute de ani în urmă, de către brutari. În orașele mari, era destul de practicată această metodă. Brutarii s-au gândit să la această invenție pentru a prăji bine gogoașa, atât la mijloc, cât și la margini.

pixabay

Gogoși ca la bunica acasă. Cea mai ușoară rețetă

Ingrediente pentru cele mai bune gogși făcute în casă: 5 ouă, 500 g de făină, 300 ml lapte, 275 g de zahăr, 3 pliculețe de zahăr vanilat, esență de vanilie, coaja de la o lămâie, o linguriță de sare, drojdie și ulei pentru prăjit. Pune laptele la încălzit la foc mic, fără a da în clocot.

Separat, ametescă ouăle, zahărul, drojdia, esența, sarea și zeama de la lămâie. Dă laptele jos de pe aragaz și lasă-l puțin la răcit. Pune făina într-un vas. Când laptele este gata, amestecă-l cu cea întreaga compoziție în care ai pus toate ingredientele. Începe apoi a frământa toate ingredientele și lasă coca la dospit pentru 1-2 ore. Pune uleiul la încins și pregătește gogoșile. După ce sunt gata, ornează-le cu zahăr pudră sau orice altceva îți place ție.