Revelionul marchează trecerea în noul an,fiind un prilej de bucurie și sărbătoare. Masa pentru un astfel de eveniment al anului este întotdeauna bogată. Românii aleg să consume în noaptea dintre ani în general același gen de preparate ca și în cazul mesei de Crăciun. Totuși, există o superstiție de care nu toată lumea ține cont. Aceasta este legată de consumul de pește.
Dacă vrei un an ușor, consumă pește de Revelion
Românii consumă în medie destul de puțină carne de pește pe an. Prima în topul alegerilor pentru alimentația consumatorilor este carnea de porc. În preajma revelionului însă, vânzările la carnea de pește cresc.
Asta pentru că unii dintre români țin cont de tradiția consumului de pește în noaptea dintre ani. Se spune că acest obicei ar avea la bază un principiu bine stabilit. Cei care consumă această carne în noaptea dintre ani vor trece prin provocări precum peștele în apă: cu lejeritate.
De altfel, în unele regiuni din România, oamenii cred că dacă vor consuma pește de Revelion vor fi feriți de urgiile naturii.
le ai pe masă de Revelion
Masa de Revelion este asociată în tradiție cu elementele noului an care se așterne în fața noastră. O altă superstiție legată de aceasta spune că fructele rotunde, citrice ar trebui să fie consumate de Revelion.
Totodată, vinul alb este băutura pe care orice român care sărbătorește în noaptea dintre ani ar trebui să o aibă pe masă în noaptea dintre ani.
Oricum, vinul alb se recomandă a fi consumat alături de pește. Cum această carne este indicată conform tradiției a fi pe masa de Revelion, asocierea este de bun augur.
Pentru masa de Revelion poți prepara numeroase rețete pe bază de pește. Pornind de la aperitive și până la felul principal, toate pot fi realizate cu succes.
O altă superstiție în acest sens spune că de Revelion ar trebui să consumi carnea de pește de râu precum păstrăvul.