Reclamă

Când ești răcit, te-ai întrebat vreodată de ce te simți brusc de zece ori mai rău noaptea?

Este destul de rău în timpul zilei, cu congestie, dureri de cap și febră. Dar noaptea simptomele tale devin un adevărat coșmar.

Dă vina pe hormoni

colaj substantial

Cercetările arată că corpurile noastre se află pe un ceas de 24 de ore numit ritm circadian. Nivelurile hormonale fluctuează, crescând și scăzând în cadrul acestui ciclu zilnic. Cortizolul, un hormon produs de glandele suprarenale, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. A metabolismului și a tensiunii arteriale. De asemenea, ajută organismul să gestioneze stresul.

În plus, cortizolul ajută sistemul dumneavoastră imunitar să funcționeze corect și să reducă inflamația. Cu alte cuvinte, te ajută să lupți împotriva infecțiilor și a bolilor.

Mai mult cortizol circulă în sânge în timpul zilei. Ceea ce îți suprimă sistemul imunitar. Aceasta înseamnă că celulele albe din sânge. Care sunt responsabile pentru combaterea infecțiilor, sunt mai puțin active în timpul zilei.

Noaptea, există mai puțin cortizol în sânge. Ca rezultat, celulele albe din sânge detectează și luptă cu ușurință infecțiile din corpul tău în acest moment, provocând la suprafață simptomele infecției, cum ar fi febră, congestie, frisoane sau transpirație. Prin urmare, te simți mai rău în timpul nopții.

Ziua versus Noaptea

Alte câteva lucruri de luat în considerare sunt diferențele naturale pe care le experimentăm în timpul zilei și pe timp de noapte:

Poziția corpului tău: Presiunea din corpul tău se schimbă constant. Gravitația are mult de-a face cu modul în care corpul tău se adaptează și se simte. Întinderea va duce întotdeauna la agravarea simptomelor răcelii sau gripei.

Menținerea corpului în poziție verticală poate face o lume de diferență pentru congestie și respirație, ajutând la drenarea mucoasei din căile respiratorii. În timpul zilei, în mod natural ești mai drept, pe măsură ce îți faci rutina, în timp ce noaptea în cele din urmă te culci la culcare. Încercați să adăugați o pernă suplimentară pentru a vă ridica capul mai sus și pentru a promova drenajul sinusurilor.

Sfaturi pentru a vă ajuta să luptați împotriva bolilor

Rămâneți hidratat: consumul de lichide este cel mai bun lucru pe care îl puteți face, împreună cu somnul din plin. Eliminarea infecției sau a bacteriilor care vă atacă sistemul imunitar vă va ajuta să vă recuperați mai repede.

Fii pregătit: să ai toate lucrurile esențiale lângă tine noaptea, cum ar fi șervețele, medicamentele și apa pe noptieră, va fi o salvare. Economisirea energiei și odihna cât mai mult posibil vor face minuni.

Susține-ți sistemul imunitar: pentru ca sistemul tău imunitar să lupte împotriva infecțiilor cauzate de răceli și gripă, trebuie să fie puternic. A lua vitamina C, a bea ceai fierbinte și a dormi mult sunt lucruri care vă pot ajuta să vă întăriți sistemul imunitar.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro