Adrian Rus, soțul cântăreței de muzică populară Vlăduța Lupău,  cu o carieră promițătoare în fotbal, a ales să se retragă din domeniul care l-a făcut celebru. 

Adrian Rus, despre decizia cu care a șocat pe toată lumea

Adrian Rus (27 ani) a fost premiat cu trei titluri de campion. Cu toate acestea, fotbalistul a ales să se retragă din lumea sportului. De cele mai multe ori, acesta a fost discret cu viața personală și profesională. Fostul fotbalist a ales să împărtășească motivele care l-au determinat să renunțe.

Adrian Rus este cunoscut pentru colaborările pe care le-a avut cu echipele de fotbal U Cluj și CFR Cluj. Acesta a ales să se retragă din lumea sportului în urmă cu un an.

De ce a renunțat soțul Vlăduței Lupău la fotbal, la numai 27 de ani. Adrian Rus, declarații tranșante: „Nu mai dă nimeni 2 bani pe tine”
Instagram

Adrian Rus și motivele care l-au determinat să renunțe

Deși s-a bucurat de succes în cariera sa, Adrian Rus a avut câteva nemulțumiri care l-au determinat să se retragă. Principalele motive ar fi problemele cu care se confruntă fotbalul din România. Acesta a precizat că se simțea dat de la o parte din cadrul echipei și că de cele mai multe ori, nu avea un rol activ alături de coechipierii săi.

Eu am tot ce-mi trebuie, am o familie frumoasă, îmi doream foarte mult să joc. Am progresat până la un anumit nivel, dar dacă nu jucam era foarte greu să mai progresez. Pentru postul de portar chiar sunt tânăr”, a declarat Adrian Rus pentru prosport.ro.

Soțul Vlăduței Lupău a precizat că decizia lui era una temporară, însă au existat puține echipe care să-și arate interesul față de Adrian Rus pentru o eventuală colaborare. Acesta a mărturisit că acele echipe puține care l-au contactat nu i-au propus niciodată o ofertă care să evolueze către un contract. Toate acestea l-au determinat pe Adrian Rus să se retragă din fotbal la doar 27 de ani.

„Un portar cu experiență e la 31-32 de ani. După ce am plecat de la CFR au fost foarte puține echipe care s-au interesat de mine pentru că toată lumea a crezut că am renunțat definitiv. Apoi au apărut toate ofertele într-o săptămână, dar nu s-au concretizat. După aceea n-am mai vrut eu pentru că m-am obișnuit acasă cu familia. Sunt mult mai liniștit, când eram la CFR eram foarte, foarte stresat, nimic nu-mi convenea. Mi-a fost greu! Și acum îmi e foarte dor de fotbal. Încă văd mulți prieteni care joacă, dar sunt fericit că sunt bine.”, a continuat Adrian Rus pentru prosport.ro.

Adrian Rus, despre experiența avută în lumea fotbalului

Adrian Rus a descris în termeni duri experiența sa în fotbal. Acesta a precizat că nu s-a simțit apreciat atunci când momentele de glorie nu mai erau cele de altădată. Soțul Vlăduței Lupău a concluzionat că valoarea unui fotbalist este la cote ridicate doar atunci când reușește să aducă victorii echipei din care face parte.

„Ești ca o femeie de serviciu în fotbal. În fotbal ești un sclav. Cât ești bun și aduci performanțe, ești cel mai bun. Toată lumea te laudă. Dar când ai o perioadă mai slabă nu mai dă nimeni doi bani pe tine.”, a declarat Adrian Rus.