Moartea lui Alexandru Arșinel a șocat pe toată lumea. Marele actor era iubit de toată lumea, dar copilăria nu a fost deloc prietenoasă cu el. Ceilalți colegi îl batjocoreau, iar aceste fapte au rămas întipărite în memoria actorului. 

Alexandru Arșinel a petrecut aproape 60 de ani pe scenă și a avut un succes remarcabil. Piesele în care a jucat sunt memorabile și dăinui mult timp după moartea sa.

Acesta nu a fost un copil plăcut de către ceilalți colegi. El era dolofan, fiind gurmand și toți îl batjocoreau pentru acest lucru. Alexandru Arșinel a avut porecle precum „Mutu”, „Buflea” sau „Haplea” și mărturisește că îl caracterizau perfect.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

În cartea pe care a scris-o recunoaște că actoria l-a salvat și în timpul școlii fiindcă profesorul de limba rusă l-a scăpat de la repetenție.

„Eram gras, nu scoteam o vorbă ca nu cumva să râdă lumea de mine. Totuşi, elev fiind la Şcoala tehnică, profesorul de română mi-a încredinţat un rolişor (eram un june-prim care trebuia să se însoare cu faţa preşedintelui „colectivei”) într-o piesă de teatru care m-a salvat de la repetenţie. După ce m-a văzut jucând, profesorul de rusă m-a trecut clasa.”, scria Alexandru Arșinel în cartea „Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. O pereche fără pereche”

Social media

Tatăl lui Alexandru Arșinel și-a dorit altă meserie

Tatăl actorului lucra la CFR și își dorea ca fiul său să urmeze o meserie din care se putea câștiga bani. Nici prin cap nu-i trecea că ar putea ajunge pe marile scene, astfel că după ce a picat admiterea la Facultatea de Construcţii, voia să-l facă ciocănar.

„Nu vă pot descrie câte cruci şi Dumnezei am primit de la tata! În afară de înjurături, mi-a pregătit şi o surpriză. M-a trezit a doua zi de dimineaţă, la ora cinci: «Scoală-te, biserica mă-tii, că te duc la Revizia de vagoane să te fac ciocănar»”, a scris Alexandru Arșinel în cartea „Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. O pereche fără pereche