Pe măsură ce Revelionul se apropie, mulți oameni încep să caute modalități plăcute și distractive de a sărbători trecerea dintre ani. Acum, restaurantele fine dining din București au pregătit o serie de preparate delicioase pentru noaptea de Revelion, care includ caviar, ruladă de cerb și mangaliță cu garnitură de afine murate în oțet.

Acestea reprezintă doar câteva exemple dintre multitudinea de opțiuni puse la dispoziție. Meniurile de degustare devin din ce în ce mai populare și în România, având aceeași popularitate ca și în celebrele restaurante din străinătate.

Cu toate acestea, experiența unei astfel de degustări implică un cost considerabil, de 1.200 de lei de persoană. Totuși, există și alternative mai ieftine, cum ar fi comanda de mâncare tradițională pentru cei care preferă să sărbătorească acasă, prețurile variind între câteva sute de lei.

Fine dining pentru Revelion

Un restaurant din București le oferă clienților un meniu de degustare sofisticat, format din șase feluri excepționale. Conceptul de fine dining este destul de nou în România, dar a atras în mod evident interesul românilor care doresc să aibă parte de o experiență culinară diferită în noaptea de Revelion.

Costul meniului este de 1.200 de lei de persoană și include și o selecție de vinuri care se potrivesc perfect cu fiecare preparat în parte.

De câți bani aveți nevoie pentru a petrece Revelionul la restaurant. Prețurile au crescut enorm

Chef-ul Vlad Pădurescu a declarat că un astfel de meniu de degustare oferă bucătarilor mai multă libertate creativă, fiind o manieră de a-și demonstra abilitățile. Așadar, acest concept se potrivește perfect iubitorilor de mâncare bună și sofisticată, conform Antena 3.

Alternativa mai accesibilă – mâncare tradițională comandată

Pentru cei care doresc să economisească și să nu se ocupe de gătit, există posibilitatea de a comanda preparate tradiționale precum sarmale, fripturi și platouri acasă. Prețurile pentru aceste preparate încep de la 250 de lei și oferă o gustare autentică pentru Revelion.

Chef-ul Alex Negoiță a explicat că preparatele pregătite în cantități mai mari oferă un gust special și unic, datorită modului de preparare. Prin urmare, clienții care comandă aceste preparate pentru sărbători se pot bucura de un gust autentic și aparte.

Meniuri pentru vegetarieni

În acest an, meniurile pentru vegetarieni devin tot mai căutate. Restaurantele clasice oferă opțiuni pe măsură pentru cei care doresc să sărbătorească Revelionul fără carne. Prețurile pentru aceste meniuri încep de la 600 de lei și pot depăși ușor suma de 1000 de lei, în funcție de alegerea clienților.