Se dau bani de la stat pentru românii care au nevoie de ajutor financiar! Vezi care este motivul pentru care aceștia vor primi ajutor. 

Începând din luna noiembrie a anului trecut, la noi în țară s-a aplicat o prevedere a legii consumatorilor vulnerabili care le permite românilor să obțină ajutor financiar de la stat pentru încălzirea locuințelor.  Astfel, măsura a intrat în vigoare începând de astăzi, 3 octombrie.  

Cine primește bani de la stat

Începând de azi, 3 octombrie 2022, românii care au nevoie de bani pentru a se putea încălzi la iarnă, pot să depună cererile pentru a solicita banii de la stat. Trebuie precizat că există o serie de condiții de îndeplinit pentru a te califica pentru a primi acest ajutor. Banii de la stat pentru ajutorul de încălzire se dau în cadrul a patru surse de încălzire: energie termică, gaze naturale, energie electrică și alte surse de încălzire cum ar fi lemne, combustibili solizi, etc. Sumele diferă de la o sursă de încălzire la alta. 

Persoanele care vor să primească un astfel de ajutor de la stat trebuie să depună o cerere și o declarație pe propria răspundere privind componența familiei, veniturile și sistemul de încălzire utilizat. De asemenea, pentru subvențiile pentru încălzire, indiferent de sistemul de încălzire utilizat, cererea și declarația pe propria răspundere trebuie depusă la primăria reședinței din localitatea unde locuiește persoana respectivă, până pe data de 15 octombrie.   

De astăzi se depun cererile! Iată cum poți obține 500 de lei de la stat. Condițiile sunt clare
Social media

Subvenția pentru încălzire în sezonul rece o vor primi familiile care câștigă mai puțin de 1.386 de lei/ membru pe lună. În cazul celor singuri, aceștia vor primi ajutor numai dacă venitul lor lunar este de până la 2.053 lei pe lună.  

Ce venituri se încadrează pentru obținerea ajutorului 

  • în proporție de 100% din valoarea de referință, dar nu mai mult decât consumul facturat, dacă venitul mediu net lunar este de până în 200 lei pe membru de familie/ persoana singură;  
  • 90%, pentru un venit lunar net cuprins între 200,1 și 320 lei;  
  • 80%, pentru un venit lunar net între 320,1 și 440 lei;  
  • 70%, pentru un venit lunar net între 440,1 și 560 lei;  
  • 60%, pentru un venit lunar net între 560,1 și 680 lei;  
  • 50%, pentru un venit lunar net între 680,1 și 920 lei;  
  • 40%, pentru un venit lunar net între 920,1 și 1.040 lei;  
  • 30%, pentru un venit lunar net între 1.040,1 și 1.160 lei;  
  • 20%, pentru un venit lunar net între 1.160,1 și 1.280 lei;  
  • 10%, pentru un venit lunar net între 1.280,1 și 1.386 lei/ membru de familie sau 2.053 de lei pentru persoana singură. 
Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.