România se află pe primul loc în Europa în clasamentelor deceselor cauzate de accidente rutiere grave, însă se pare că șoferii nu înțeleg nimic din acest lucru. Din contră, aceștia urcă în continuare băuți sau drogați la volan, iar viteza deja este un obicei.

Din această cauză, oamenii legii au făcut mai multe controale pentru depistarea consumului de substanțe la volan. Au fost descoperiți o mulțime de șoferi care au încălcat legea. Faptul că vineri și sâmbătă polițiștii au anunțat că au deschis dosare penale și că vor continua să facă verificări nu i-a speriat deloc pe șoferi.

Conform paginii de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, șoferii care au fost testați pozitiv la substanțe interzise au avut explicații care mai de care ingenioase.

Ce scuze au șoferii care sunt depistați drogați la volan

Un șofer depistat pozitiv la cocaină, canabis și amfetamină, a spus că a mâncat o salată cu oțet și de aceea a ieșit pozitiv la cele trei substanțe. Polițistul i-a spus că această scuză este folosită de șoferii care au băut, însă alcoolemia acestui conducător auto era zero. Văzând că nu îi funcționează explicația, șoferul a continuat și a spus că a luat un nurofen.

De-a râsul, plânsul! Ce explicații au dat șoferii când au fost prinși drogați la volan: Am mâncat o salată cu oțet!
Poliția română/Sursa foto: social media

„Recomandare: ca să nu vă puneți viața în pericol, luați nurofen doar de la farmacie. Altfel, „nurofenul” dat de un „prieten” vă va da mari dureri de cap și vă va pune viața în pericol!”, se arată pe pagina MAI.

Ce riscă șoferii care sunt prinși băuți la volan

Tot aici, polițiștii au anunțat și bilanțul de vineri și sâmbătă din trafic. Conform sursei citate, polițiștii au depistat în trafic șoferi care au fost depistați pozitiv la cocaină, canabis și metamfetamină, dar și alcool. Toți s-au ales cu dosar penal, preciza MAI.

Conform legii, șoferii care sunt depistați cu o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unul la cinci ani sau cu amendă. Același lucru se întâmplă și în cazul șoferilor care sunt prinși conducând sub influența unor substanțe psihoactive.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.