Postul de preşedinte al Camerei Deputaţilor a rămas vacant din data de 18 octombrie, când plenul a luat act de demisia din funcţie a lui Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu nu și-a mai completat declarația de avere

Liderul social-democrat nu și-a mai actualizat declarația de avere din luna decembrie a anului trecut, așadar, nu se știe dacă social-democratul este mai bogat sau mai sărac decât în 2020. Totuși, conform documentului, liderul social-democrat nu prea are cu ce se lăuda.

Marcel Ciolacu deține două terenuri intravilane, ambele în municipiul Buzău, alături de soția Roxana-Elena. Primul a fost achiziționat în 1999 și are o suprafață de aproape 52 de metri pătrați. Al doilea a intrat în posesia familiei Ciolacu în 2002 și are 387 de mp. De asemenea, cei doi soți Ciolacu dețin prin contract de vânzare-cumpărare o casă de locuit din 1999 cu o suprafață utilă de puțin peste 43 de mp.

Ciolacu deține o casă imensă în Buzău

În 2005, aceștia și-au construit o altă casă, tot în municipiul Buzău, aceasta având o suprafață utilă de 281,51 mp. Este ciudat faptul că politicianul nu deține niciun autoturism, dar are trecut la acest capitol un peridoc pe care l-a cumpărat în 2005.

Ciolacu are trei conturi deschise pe numele său, toate la Banca Transilvania. Unul este în moneda europeană și în care sunt puțin peste zece mii de euro, în timp ce alte două sunt în lei cu un total de peste 19 mii. Pe numele soției mai sunt alte două conturi, unul în euro cu 2557 unități și unul cu 41 de lei.

Salariu doar de la Parlament în 2020

În anul 2020, Ciolacu a avut venituri doar de la Parlament. El a încasat în 2020 suma de 161.998 de lei ca deputat, ceea ce înseamnă o medie lunară de 135 de milioane, bani vechi. La aceste venituri se mai adaugă și salariul soției sale care a luat 48.500 lei pentru funcția de director al societății comerciale SC. Lucia COM 94 SRL.

Reamintim că Marcel Ciolacu a făcut echipă cu PNL-ul pentru guvernarea țării, lucru la care nu se aștepta nimeni. Acest lucru a dezamăgit susținătorii PNL. Ludovic Orban, fostul lider al PNL, a decis să demisioneze din formațiune. Sunt șanse mari ca acesta să fie urmat de mulți liberali care nu pot accepta faptul că PNL s-a unit cu PSD.

Mai mult, Ludovic Orban l-a criticat în termeni foarte duri chiar pe președintele Klaus Iohannis despre care a spus că a distrus PNL-ul. În ceea ce îl privește pe Cîțu, Orban a spus că acesta este doar un pion.