Infecțiile în zona urechilor apar din cauza alergiilor pe care o persoana le are la diferite metale, precum argint, aur, cupru sau altele.

O tânără a postat un videoclip pe TikTok în care arată ce a pățit după ce a purtat cercei comandați de pe site-ul internațional Shein. Lobul urechii i s-a infectat atât de tare, încât a ajuns la spital și a fost nevoie de operație. Acum, tânăra este urechea pansată și va trebui să aștepte să se vindece până va putea purta cerecei din nou.

Motive pentru care corpul poate respinge un cercel

Piercingul este la modă în ziua de azi, dar poate cauza și multe probleme. Un astfel de cercel poate să fie respins de corp și cauzează o senzație de disconfort, durere, dar poate ajunge la infecții și cicatrici. Respingerea unui cercel este cauzată, de cele mai multe ori, de răspunsul imunitar care percepe bijuteria introdusă într-o anumită zonă a corpului drept un obiect străin și luptă să-l îndepărteze.

Pentru a preveni o astfel de situație se recomandă

– alegerea unui profesionist pentru introducerea cercelului, în cadrul unui salon specializat. Acesta deține cunoștințe despre corpul uman și va ști locul cel mai bun în care trebuie introdusă bijuteria corporală pentru a minimiza riscurile;

– alegerea unei bijuterii corporală special concepută în acest sens, comercializată în ambalaj sigilat. Este important să se utilizeze cercei special fabricați pentru introducerea în piele, care să nu oxideze sau să provoace alergii;

– respectarea instrucțiunilor de îngrijire a rănii. Zona afectată se va curăța cu soluție salină sau un produs special, recomandat de persoana specializată.

– dacă se observă semne de infecție în zona în care a fost montată o bijuterie, trebuie contactat un salon specializat. Cremele cu antibiotic sunt bune în tratarea infecțiile locale. Dacă simptomele reapar este posibil să fie nevoie de îndepărtarea pierce-ului din zona respectivă.