Înotătorul încurajează sprijinul și susținerea oamenilor aflați în nevoi

Celebrul sportiv a demonstrat că este campion nu doar la înot, ci și în viața cotidiană. Recent, David Popovici s-a implicat într-o acțiune caritabilă de strângere de fonduri pentru o mamă cu trei copii, grav bolnavă și fără casă. 

Ajutor pentru cei nevoiași

Înotătorul, în vârstă de 17 ani, s-a implicat zilele acestea într-o acțiune caritabilă pentru Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj la juniori. Campionul european și mondial la înot a strâns o sumă impresionantă pentru această cauză.

Popovici își donează casca și ochelarii cu care a câștigat cele două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta din acest an. Obiectele urmează să fie valorificate în cadrul unei acțiuni caritabile dedicate Florentinei Filipovic.

„Dacă pot ajuta, nu stau niciodată pe gânduri. Iar dacă echipamentul cu care am concurat la Mondiale poate aduce bucurie, siguranță și puțin bine, îl donez cu toată inima.

Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută un fost sportiv de performanță aflat într-o situație de viață dificilă, vă invit pe voi, cei care mă susțineți și spuneți că îmi sunteți aproape, că în aceste 2 zile să faceți o donație de minim 25 de lei pentru căsuța Florentinei”, a transmis David Popovici pe Instagram.

Suma pe care a reușit să o strângă înotătorul

Dublul campion la înot a făcut și o captură cu suma strânsă cu 3 zile înainte de finalul licitației. În total, 1419 oameni au donat 117.865 de lei. Întreaga campanie vrea să ajungă la 197.000 de lei. Se pare că mesajul distribuit de Popovici pe rețelele de socializare a avut un efect semnificativ.

Casca și ochelarii purtați de acesta la Budapesta vor fi oferite prin tragere la sorți. Mai mult decât atât, pentru implicarea în campanie și pentru șansa la câștig trebuie făcută o donație de minim 25 de lei de persoană.

Printre personalitățile care au contribuit la campanie se numără și Gheorghe Hagi. Legenda fotbalului românesc a început, de asemenea, să ofere obiecte personale și tricouri semnate la licitație cu scorul de a se implică în diferite cauze caritabile. Un tricou semnat de legendarul Hagi pornește de la prețul de 400 de euro.

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii