David Popovici a rescris istoria natației în acest an. Tânărul român a reușit performanțe uriașe în acest domeniu, atrăgând astfel admirația întregii lumi. Pentru astfel de rezultate, campionul a primit în ultimele luni numai cuvinte de laudă și aprecieri. Dincolo de acestea însă se consideră că sportivul ar trebui să fie un real model pentru generația actuală.

Un sportiv brazilian prevede ca David Popovici să fie studiat

David Popovici a reușit să ducă numele țării noastre în fruntea natației mondiale. Tânărul modest cu dorința de a face performanță și cu un fizic atletic îngrijit a devenit deja un model și pentru alți sportivi.

Cesae Cielo este un brazilian care s-a remarcat cu un record uriaș în lumea sportului. Acesta susține că este de-a dreptul impresionat de rezultatele românului David Popovici. Mai mult, brazilianul campion la rândul lui în acest sport a dezvăluit că l-a remarcat pe David încă de când acesta avea 16 ani.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Cielo a fost invitat în cadrul unui Podcast destinat natației,iar o mare parte din speech-ul lui l-a vizat pe David Popovici.

Brazilianul este de părere că sportivul nostru ar trebui studiat îndeaproape mai ales de generația actuală. Performanța lui este una demnă de a fi dusă mai departe, dar și de a fi un model pentru viitorii campioni.

Mai mult, sportivul din Brazilia a lăudat tehnica pe care o abordează David Popovici în cadrul competițiilor de înot. Totodată, Cielo și-a exprimat convingerea că românul campion „le va da bătăi de cap” unor sportivi de clasă mondială.

Popovici, în primul rând, tehnica lui e excepțională! Știe cum să <<agațe>> apa și îți dai seama de asta, când vezi fotografiile cu el, făcute de sub apă. E clar că simte altfel apa, dacă îl comparăm cu alți înotători. Și mai are atât de mult loc pentru a progresa! Eu sunt convins că Popovici poate să atingă timpul de 46.03 sau 46.05, la 100 de metri liber, la Jocurile Olimpice de la Paris, în 2024. Ceea ce o să fie tare mișto! Pentru că noi, de pe margine, ne uităm la noul <<rege>> al probei de 100 de metri liber. Și nu va dispărea prea curând! O să le dea mari bătai de cap unor înotători de clasa mondială, precum Dressel, Chalmers.”, a explicat acesta.

 

David Popovici a fost declarat în acest an campion mondial și european la 100 și 200 de m liber.  Acest lucru înseamnă că la doar 18 ani acesta este cel mai tânăr campion mondial la proba de înot de 200 de m liber.

Odată cu rezultatele lui David a adus multă bucurie tuturor, dar și o mare nouă speranță în sportul românesc.