David Popovici marchează încă o victorie. Sportivul a reuși  să câștige o nouă medalie de aur pentru România. La Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima, Peru, David Popovici a pus mâna pe medalia de aur la finala de la 200 de metri liber. Mai mult, înotătorul a doborât încă un record.

David Popovici se întoarce victorios acasă după competiția din Lima. Acesta a adăugat la colecția lui încă o medalie de aur. De asemenea, înotătorul a realizat din nou un timp record. Sportivul a scos timpul de 1:46,18, în timp ce ocupantul locului secund, Daniel Meszaros (Ungaria) a realizat 1:48,19.

„România şi-a trecut în cont o nouă medalie de aur la această ediţie a Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Succesul a fost realizat de extraordinarul David Popovici, în finala probei de 200 m liber. Sportivul antrenorului Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18 minute şi a câştigat fără emoţii medalia de aur cu un nou record al competiţiei.”, a anunțat Federaţia Română de Nataţie.

Pe lângă victoria lui David Popovici, România a obținut alte două medalii la campionatul de la Lima. A fost câștigată medalia de aur cu ștafeta de 4×100 de metri liber (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu) și medalia de argint cu ștafeta de 400 de metri liber (Vlad Stancu).

David Popovici aduce o nouă medalie de aur pentru România! Înotătorul a doborât încă un record Social media

David Popovici, suspectat de dopaj

David Popovici a demonstrat tuturor că este un înotător de excepție și a luat prin surprindere pe toată lumea. Însă, acolo unde apare succesul, apar imediat și gurile rele. Așa că după performanțele incredibile pe care David Popovici le-a atins au apărut speculații legate de faptul că acesta s-ar dopa.

Faptul că ar trișa a ajuns și la urechile celebrului înotător, care nu s-a arătat prea impresionat de aceste zvonuri. David Popovici a declarat că evident această speculație nu este adevărată. Mai mult, acesta a mărturisit că este supus constant testelor de antidoping. Înotătorul este testat regulat și de cele mai multe ori este luat prin surprindere, tocmai pentru a nu exista suspiciuni.

„Dopingul se practică în orice sport care ține de efortul fizic. Te poate ajuta fie să crești mușchii, fie să reziști mai bine la efort. Fac o grămadă de teste antidoping. Sunt mulți oameni care spun: Bă, tu singur trișezi, ești cam prea bun. Nici nu prea stau să răspund.

Dar când mă întreabă lumea serios, le spun că fac foarte multe teste antidoping. Teste care vin random, pot și acum să mă sune să mă întrebe unde sunt. Și nu pot spune nu, pentru că altfel îmi iau o penalizare. Care poate însemna o suspendare de câțiva ani.

În plus nu am de ce să mă ascund și este necesar ca aceste corpuri antidoping să funcționeze. Pentru că în sport e necesar să păstrezi un nivel de corectitudine și de fair-play și totdeauna se vor găsii unii care să încerce să trișeze.  Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping.”, a declarat David Popovici, în cadrul unui podcast.