Dana Budeanu este în conflict cu feministele din România de ceva timp. Se pare că i s-a deschis  dosar penal. Se pare că din luna martie Centrul Filia și multe alte persoane fizice au luat măsuri împotriva stilistei care ar fi făcut multe declarații nepotrivite pe canalul său de youtube. Până în clipa de față se pare că nu s-a dispus încă urmărrea penală către Dana Budeanu. Aceasta a fost acuzată de instigare la violență împotriva femeilor.

Reclamă

„Au fost făcute sesizări de către mai multe persoane, atât asociații, cât și persoane fizice, și în 25 martie a fost înregistrat un dosar penal la Parchetul Judecătoriei sectorului 1. S-a dispus începerea urmării penale in rem, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de instigare la ură și discriminare. Până la acest moment nu s-a dispus începerea urmăririi penale față de nicio persoană. Se efectuează cercetări cu celeritate pentru a se stabili toate circumstanțele cauzei (…) Acestea sunt toate informațiile pe care vi le pot furniza la acest moment. În situația în care se va dispune efectuarea în continuare sau punerea în mișcare a acțiunii penale, atunci vom putea furniza mai multe informații.” Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei sectorului 1, Călin Radu Bogdan.

Reclamă

În cadrul unuia dintre clipurile postate pe canalul său de youtube a făcut afirmații scandaloase. Indiferent de tonul sarcastic folosit, îndemnurile ei devin periculoase în opinia unor persoane. Se pare că filmulețul cu pricina a fost retras, fiind catalogat drept privat. Clipul a fost publicat în data de 16 martie, declarația centrului Filia a fost făcută pe pagina sa de facebook în data de 19 martie. Reacția centrului a fost una fără echivoc. Pe lângă decizia de a face o sesizare a încurajat și alte persoane să urmeze exemplul oferit.

Dana Budeanu și declarația condamnabilă

„Bă, prima dată când te-a certat aia sau te-a persiflat sau ți-a răspuns în nas la vreo masă în public undeva și îți dă peste nas (…) jap! De față cu toată lumea. „Păi dar ai martori”… De față cu toată lumea. În secunda în care i-ai dat jaapul. Că japul nu e mă ceva nasol, e un jap … din greșeală ți-a scăpat mâna, înțelegi? Și îți scapă mâna direct așa … invers
În secunda doi și amețitele celelalte iau aminte. Tu o faci pentru binele comunității, tu așa ar trebui să gândești. Tu nu o altoiești pe ea. Tu o altoiești pe ea puțin așa … te faci că îți scapă, înțelegi? Nu trebuie să o atingi neapărat. Că tu dacă te duci spre ea oricum se ferește.
Tu oricum ai vrut, intenția a existat, frica se instalează. Dar se lucrează la toate alelalte. Tu faci bine comunității. tu devii eroul găștii, la ceilalți fătălăi; ești șmecherul șmecherilor: <<Mamă, ai văzut ăla cum i-a dat? Pac! Imediat când a comentat i-a întors-o. Băi, ai văzut mă: Urmeazi!>> Ea tre’ să știe că urmează. Nu se poate, trebuie indusă teroarea.”
În data de 10 iunie Dana Budeanu a publicat un vlog în care explica cum a trebui să fie gestionată o asemenea situație. A spus că este de spus un nu categoric unei relații toxice. Nimeni nu are dreptul să te agreseze, femeile trebuie să fie categorice în aceste cazuri. Ține de demnitatea umană. Orice formă de alteritate umană nu își găsește explicația. Aceasta a distribuit o postare de pe facebook pe care o făcuse în anul 2013. Respectiva postare cuprindea poziția ei față de cazul Alexandrei Stan.
 „nimeni pe lumea aceasta NU ARE DREPTUL SA VA ATINGA… IN NICI UN FEL, NICI MACAR VERBAL”.