Dan Puric, unul dintre cei mai cunoscuți actori și regizori din România a făcut declarații de senzație la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Reclamă

Actorul spune la GSP că deși consideră televizorul nociv și nu îl mai folosește, este la curent cu toate evenimentele din sport. Acesta declară că urmărește meciurile de fotbal și disputele Simonei Halep.

Reclamă

“Am făcut și eu sport. Am făcut judo patru ani. Am fost în lotul național. Am fost campion pe București și a fost o experiență nemaipomenită. Până acum vreo zece ani am făcut și Taekwondo. Tata mi-a insuflat dragostea pentru sport. Sporturile de contact erau mai atractive, eram tânăr și aveam vise. Acum am coșmaruri pentru că s-a schimbat societatea în care trăim. Acum suntem făcuți din plămada coșmarurilor noastre. Faptul că mi-a insuflat dragostea de sport e ca o educație. Ceva natural, ceva nemaipomenit. Nu m-a obligat, dar m-a contaminat”, spune regizorul.

Puric a dat câteva din casă,  vorbind despre relația sa cu Gigi Becali, patronul FCSB.

“Este admirabil! M-am certat de câteva ori cu el pentru că este expansiv și incontrolabil. Are însă un suflet de aur omul ăsta. Ultima dată am făcut o conferință ca să ajut o fată care era oarbă. Am strâns 6.000 de euro, biserica vreo 4.000. Și i-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem». Și mi-a dat 11.000 de euro, deși avea averea sechestrată și îl urmăresc haimanelele astea. El a făcut mănăstiri. Numai eu știu câte pensionare a ajutat! Pe om trebuie să-l iubești pentru gesturile lui!”, a povestit Puric.

Acesta nu s-a sfiit să recunoască faptul că a mers inclusiv la pușcărie la Becali: “Am fost! Și m-a primit! Am ținut un discurs la pușcăriași. După m-au controlat, zice unuʼ: «Să trăiți, maestre! Noi vă respectăm, dar aveți două minute să stați cu deținutul Becali». Era un polițist mai tâmpit. «Gigi, repede că avem doar două minute». «Cine ți-a zis, mă? Ăsta toată viața stă cu mine aici. E prietenul meu!». Eu am înnebunit! Am crezut că zice de mine, dar vorbea de polițist. Gigi avea cărți, icoane. Era universul lui… Eu judec omul după fapte, după roadele lui. Câți oameni au averea lui Gigi și nu dau nimic? Câți? E țara plină de securiști cu bani! Niște nenorociți care nu dau nimic!”.

Pentru a demonstra că este la curent cu sportul, Dan Puric face caracterizările câtorva personalități din această lume.

Ilie Năstase: “Un mare artist! Ilie a fost un artist, a fost imprevizibil pe teren, a fost un geniu. L-aș distribui în Arlechino pentru că este un neastâmpărat. Mie îmi place cum strică regulile unui joc. El nu câștiga la fileu, el făcea un spectacol. El mereu a fost un spectacol. Chiar și în viața privată face asta”

Simona Halep: “Parcă e Ioana d’Arc. Pentru că are o tenacitate… E machedoancă și merge cum mergea și Ioana dʼArc, pe care nimeni nu dădea doi bani. Are un fel de a lupta! Mie-mi place Simona că își face cruce pe teren chiar dacă alții au niște concepții puțin retardate! Ea e liberă. Și-a dus crucea credinței”

Mircea Lucescu: “Un tip echilibrat. Pe el l-aș face regizor. El știe să gestioneze extraordinar. E un bun strateg. Omul ăsta are un echilibru, este fantastic. Dintr-o fracțiune de secundă îmi dau seama că el poate să pregătească o armată. Are un talent românesc extraordinar. Are o inteligență armonică”