Vestea că Dan Negru părăsește Antena 1 a uimit foarte mulți fani ai prezentatorului.

Antena 1 și-a pierdut cel mai longeviv prezentator. Dan Negru a ales să plece după 22 de ani, la un alt canal. „Regele audiențelor”, așa cum a fost supranumit de presa din România, a semnat cu postul turcesc Kanal D. Deși niciodată nu a fost vorba de bani, prezentatorul nu a fost apreciat la adevărata sa valoare.

De ce a ales să plece

Dan Negru, dezvăluiri sincere despre salariul de la Antena 1. Cât primea, de fapt, pentru Revelioanele pe care le prezenta
Facebook

„Antena are bugete diferite, ca și cei cu telefonia mobilă. Dacă ești nou venit în rețea ai toate avantajele posibile, dacă ești de la început în rețea nu mai prezinți interes, ha,ha. Cei din managementul Antenei însă pot confirma că nu mi-am negociat salariul în anii ăștia mulți, m-a interesat în primul rând să am producții de succes. Degeaba ai un salariu mare dacă ai producții ieftine. Niște ani, cred că vreo 12, am avut același salariu de Revelioane deși eram lider an după an.”, a dezvăluit Dan Negru pentru ciao.ro.

Deși Dan Negru a adus audiențe-record pentru Antena 1, nu era chiar atât de bine plătit precum alții. Nu a fost niciodată vorba de bani pentru îndrăgitul prezentator.

„Într-un an, un coleg de la PRO mi-a spus salariul lui, era de vreo trei ori mai mare ca al meu, deși eu eram liderul. Anul trecut chiar TVR și-a plătit mai bine prezentatorii de Revelion, deși eu am câștigat în audiențe mult mai mult. Oricât de zgârcit aș fi, nu e despre bani televiziunea. Am învățat-o de la oameni mari, legende în TV. Când Titus Munteanu m-a sunat în anii 90 ca să prezint Mamaia la TVR, nici prin cap nu mi-ar fi trecut să-l întreb de bani. Eram fericit că pot să prezint un asemenea eveniment încât m-aș fi dus pe jos la Mamaia. Nu am făcut televiziune ca să fac bani, am făcut bani ca să fac televiziune.”, a mărturisit Dan Negru pentru sursa citată.