Dan Negru, este cel mai cunoscut prezentator Tv și cel care este supranumit „Regele audiențelor”. Cele mai așteptate emisiuni ale sale, sunt cele de Revelion. Dan Negru a participat la Revoluția din 1989 din Timișoara și a povestit de curând cum a trăit acele clipe de groază.
Prezentatorul TV avea doar 18 ani când Revoluția a început în Timișoara. Dan Negru a avut curajul la acea vârstă să iasă în stradă alături de ceilalți români, chiar în timpul manifestațiilor. Acesta a dezvăluit cum au fost acele zile sângeroase și cumplite ce fac parte acum din istorie.
1. Aproape 15.000 de oameni au ajuns în Piața Sfânta Maria
Pe 15 decembrie 1989, în Piața Sfânta Maria, au ieșit aproximativ 15.000 de oameni. Aceștia voiau sa-l împiedice pe LaszloTokes, păstor reformat și profesor să se mute într-o altă parohie. Românii nu au protestat violent, nu s-au atacat și nici n-au existat limbaje vulgare. S-au aprins lumânări, în timp ce Tokes era sub arest la domiciliu, iar ulterior, primii eroi ai Revoluției mureau.
2. Dan Negru s-a numărat printre românii care au strigat „Libertate!”
Pe vremea Revoluției din Timișoara, Dan Negru era major, avea 18 ani. Acesta a povestit în cadrul unui interviu, despre momentele în care a ieșit în stradă cu ceilalți tineri români.
„ Eram mare deja, aveam 18 ani… Am prins-o în plin. Dar eu am fost cel mai mare laș în timpul Revoluției. Eu am fost acolo, când s-a tras, dar am fugit. Eu stau undeva aproape de strada lui Laszlo Tokes… Am prins multe acolo. Când auzeam că se trage, eu o tuleam, eram primul care fugeam”, a povestit Dan Negru pentru CanCan.ro
3. De ce se consideră Dan Negru un laș
Deși era doar un adolescent în acea perioada, Dan Negru, omul de televiziune se consideră unul dintre lașii Revoluției pentru că a ieșit în stradă să se opună regimului comunist, doar atunci când era alături de alte sute de mii de oameni. Acesta spune că ar fi trebuit să iasă atunci când s-a tras sau noaptea.
„Am fost la Revoluție cu colegii mei de clasă, fără să fiu erou. Nici pe departe.Am fost un puști laș în timpul Revoluției. Mergeam cu colegii mei, iar pe la ora 4 – 5 mergeam acasă, fugeam, pentru că știam că o să se tragă.Nu am fost un curajos, eram și la liceu, dar nu asta contează, pentru că au fost mulți elevi de liceu care au avut curaj și au rămas. Iar pentru aceștia… jos pălăria. Inclusiv îmi aduc aminte că mergeam spre casă și așteptam să treacă vreo două, trei, patru tramvaie ca să stau să casc gura la ce spunea Tokes. Stăteam așa și căscam gura și după vreo jumătate de oră mă urcam în tramvai și plecam” , a mai spus Dan Negru.
4. Omul televiziunii și-a pierdut prieteni dragi la Revoluție
„Eram deja la Radio Timișoara și eram cumva implicat. Pe vremea aceea cel mai bun prieten al meu era Cristi Pațurcă, cel care a scris «Imnul Golanilor». Cristi era unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, când venea la Timișoara stătea la mine. Deja era altfel pentru că mai crescusem. Făceam emisiuni cu Ioan Crăciun, unul dintre oamenii care a fondat Ziarul Timișoara. Amândoi au murit„ , a adăugat celebrul prezentator.