Tribunalul București a confirmat menținerea în arest la domiciliu a lui Dan Ilie Morega, fost prefect al județului Gorj, după respingerea contestației procurorilor.

Această hotărâre vine ca urmare a încălcării controlului judiciar de către Morega, prin faptul că acesta s-a urcat la volan având permisul retras pe motive medicale.

Decizia a fost luată luni, stabilindu-se ca definitivă și irevocabilă poziția Curții în dosarul cu numărul 8532/299/2024. Magistrații au respins, ca nefondată, contestația Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, împotriva măsurii inițiale care stabilea arestul la domiciliu al lui Morega. Acesta are acum obligația de a nu părăsi domiciliul fără permisiunea explicită a organului judiciar.

Contestația lui Dan Ilie Morega împotriva aceleiași încheieri a fost, însă, admisă parțial, permițându-i-se să rămână în arest la domiciliu în loc de arest preventiv. Această decizie vine în contextul în care procurorii solicitaseră inițial arestarea preventivă a fostului prefect, în urma nerespectării termenilor controlului judiciar.